Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágot ültethetek, ha...

Milyen virágot ültethetek, ha magas a talajvíz, és agyagos a talaj?

Figyelt kérdés
Csak egy kis 100 nm-es kértünk van,földszinti lakáshoz tartozik. A bokrok, sövény,borostyán stb. megmaradnak, de a virágok elpusztulnak. Egy kis színt szeretnék a kertbe...
2016. ápr. 4. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:

A virágok valószínűleg a bokrok, fák, sövény, stb. közelsége miatt pusztulnak ki. A virágok gyökerei nem tudnak versenyezni a fás szárúak gyökereivel. Esetleg a ház is árnyékol? Vagy túl napos az a rész?

A magas talajvíz direkt jó lenne nekik, az agyagos talaj önmagában nem probléma.

Ha szinte tiszta agyag, akkor más a helyzet, akkor fel kell javítani valamivel, vagy csak hozni rá rendes termőföldet.

Az évelő virágok jobb eséllyel indulnak, mint az egynyáriak.

2016. ápr. 4. 16:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindenképpen évelőt szeretnék. Nincs annyi bokor,hogy az gondot okozzon, és nem is ültettem annyira közel. Direkt napfényt 2-3 órát kapnak, egyébként árnyékos. Szinte tiszta agyag a föld,és nonstop nedves. A tavaly ültettem pl tulipánt, a hagyma szabályosan szétrohadt a talajban.
2016. ápr. 4. 18:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan valami bokros, évelő virágot szeretnék. Az sem baj ha magasra nőnek. De nem vagyok gyakorlott kertész, es nem tudom mi maradna meg a talajban. Azt pedig sajnálom végignézni,hogy elpusztulnak...
2016. ápr. 4. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbálj magasított virágágyást készíttetni. És tiszta termőfölddel töltsd fel.
2016. ápr. 4. 21:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Milyen magas kell legyen a termőföld réteg?
2016. ápr. 5. 09:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Elég lehet, ha a virágnak ásott lyukat termőfölddel töltöm fel,vay muszáj egy az egyben kicserélni?
2016. ápr. 5. 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:

A tulipánnak a nedves földtől nem lesz baja, csak azt nem bírja, ha vízben áll. A rothadás attól lehetett, hogy valami jószág (meztelen csiga, drótféreg, hangya, stb.) megrágta, és a rágásnál kezdett rothadni.

Ha meg tudod oldani, lehet, hogy úgy jó lenne, hogy elteríteni 5 cm homokot, rotációs kapával jó mélyen bekeverni, utána elteríteni 10 cm rendes termőföldet, és azt is jó mélyen elkeverni.

Szoktátok amúgy ásni, jó mélyen? Mert lehet, hogy tele van fagyökérrel az egész.

Csak azt tudom javasolni, hogy mindenből, ami tetszik, vegyél egy olcsóbb (kisebb) tövet, aztán meglátod, melyik az, ami bírja a helyet.

Pl. a krizantémok valószínűleg, léteznek nyáron (is) virágzóak.

2016. ápr. 5. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!