Kezdőoldal » Otthon » Kert » Leérett a zöldborsóm. Mikor...

Leérett a zöldborsóm. Mikor ültethetek ujat, hogy még idén teremjen? Bocs, de friss kertgazda vagyok.

Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 15:48
 1/6 anonim válasza:
44%
Akár már most is, vagy a régi helyére, vagy ha van helyed, máshova. Várj meg egy esőt, és ültesd el nyugodtan.
2016. jún. 1. 16:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt olvastam, hogy máshová kell ültetni, csak az időt nem tudtam.
2016. jún. 1. 16:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó sem önmaga, sem más pillangós virágzatú után ültetni.

Ne most vesd! Hanem július közepétől, pl korai burgonya tarlóba. Csak a rövid tenyészidejűek fognak kielégítő eredményt adni. Mivel vízigényes növény, csak ha van öntözési lehetőséged akkor érdemes vele foglalkozni. Túl korán vetetett és/vagy vízhiányos borsó rosszul köt termést. Ha a "nagykönyv szerint" csinálod akkor is bő 30%-kal kevesebb terméssel számolj mint a télvégi vetésnél. De szeptemberben az is kuriózum.

2016. jún. 1. 17:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznos válaszokat kaptam-.
2016. jún. 1. 18:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ültettem zellert gumó nélkülit, csak a zöldje miatt. Szép bokros lett, de semmi zeller ize nincsen. Jellegtelen, izetlen. Mi lehet a baja? Most vettem uj magot, ebből palánta legyen, vagy kiültethetem a földbe?
2016. jún. 1. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem még a július közepe is korai. Ha meleg időben virágzik, amikor még elég hosszúak a nappalok, akkor nem fog megnőni a növény, hanem még egészen kicsi korban hoz pár virágot, leterem, és nagyon jó esetben lesz annyi, mint amit elszórt az ember. 25 fok felett már felgyorsul a virágfejlesztés, július közepén vetve akár már augusztus végén is virágozhat egy rövid tenyészidejű fajta, ha olyan az időjárás.

Nekem már szeptember elején ültetve is volt viszonylag jó termésem (Rajnai törpe), de azért az ilyen időjárás ritka.

Szerintem augusztus első fele a jó idő erre, rövid tenyészidejű borsó esetén. Még akkor is bekavarhat egy túl nagy hőség, amit a frissen kikelt növények megsínylenek.

A bőséges öntözés persze kötelező.

2016. jún. 1. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!