Ültethetek rá másik fát?
Ültess nyugodtan másik fát.
Lehet, hogy a diógyökérben lévő juglon még nem bomlott le teljesen, ezért lassan fog fejlődni még 1-2 évig az új fa, de mindenképpen gyorsabban, mint ha el sem ülteted. :) Majd beindul, ha odaérnek a dolgok. Később a korhadó diógyökér még táplálja is az új fát.
Most annyit tegyél a csemete érdekében, hogy ami földet ki tudsz szedni a térburkolón lévő lyukon, annyit szedjél ki, és felszíni, pihent földdel töltsd fel.
Köszönöm mindkettőtök válaszát. Igen, a felszíntől lefelé van kb 40 cm-re a tuskó, addig bírtuk kibányászni.Néhány fejszecsapást még lehet, hogy be lehetne vetni, de amikor egy kertészt kihívtunk, hogy segítsen, azt mondta, hogy olyan gumis, rugalmas a tönk, hogy még a stílfűrész is visszaugrik rajta.Tehát ezért nem tudtuk kiszedni jobban.A juglon mikorra bomlik le, a fa gyökerével együtt, vagy ha már nem él a fa, akkor a juglon sem termelődik, vagy hogy is van ez?
Én is arra gondoltam, hogy mint mondtátok, biztosan gyorsabban fog nőni így is a fa, mintha el sem ültetném. A tönk körül van még hely, kb 1mX1m-es szabad hely közepén van a diótönk.
Na, szóval, akkor ültetek...de azt még nem tudom mit, mert elég közel van a ház fala, úgy kb.2,5 méter, és északnyugati szeles oldal.Van valami ötletek hozzá?
Van valami ötletetek
Erről nem nagyon vannak információk, hogy a juglon mikor bomlik le. Szerintem amikor a fa elkezd korhadni. Kivágás után a tönköt glifozáttal kellett volna kezelni, akkor azonnal (ill. 1-2 hónap alatt) elhal a faanyag, és elkezdődhet a korhadás, megtámadhatják a gombák. De persze, így utólag már felesleges okoskodni...
Úgy gondolom, a juglon maradéka egyre lassabban jut ki a faanyagból, tehát elképzelhető, hogy már most sem káros.
A faltól 2,5 méterre csak valami kis termetű fát érdemes ültetni, aminek nem nagyon van árnyéka.
Hát igen.. jó lett volna, ha összefutunk akkor amikor kivágtuk a fát.Én itt voltam, kérdeztem is, de senkinek nem volt használható ötlete a tönk eltüntetésére. Most már mindegy, ültetek, lesz ami lesz. De mit ültessek?
Utcafronti oldal, mint írtam, északnyugati oldal, egy kis tetőrész eresze ide van vezetve, tehát nem száraz.
Én sem gondoltam nagy fára, ha olyan 4-5 méteres magasságot elér, az már jó, legfeljebb a tetőtéri ablakot nem árnyékolja. Persze a 6-7 méteres jobb lenne.Ha van ötleted, szívesen veszem, és köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!