Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megöregedett paprikapalántával...

Megöregedett paprikapalántával mit tudnék tenni, hogy növekedésre bírjam?

Figyelt kérdés
Szálasan vettem a piacon és a csak a teteje állt ki a csomagolásból, Rettenetesen meg van vénülve, hordozhatták már egy ideje piacról piacra. Talán bőséges nitrogénadag elindítaná.
2016. máj. 28. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Régen pétisónak hívtuk azt a szert, amivel megszórtuk a növényeket (talajt!), majd alaposan bele locsoltuk a földbe, és szinte "megdobta" a növény fejlődését.

Vigyázz vele, ha túl sokat szórsz ki, akár ki is égeti a növényeket!!

2016. máj. 29. 06:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha fonnyadt a palánta - mert csak ezt tudom a "megöregedett" alatt elképzelni -, akkor elöször ültesd ki a helyére, öntözd be alaposan, de SEMMI ESETRE se adj neki semmiféle mütrágyát, mert elpusztul. Amíg ugyanis nincs begyökerezve, addig nem tud rendesen vizet felvenni, és a mütrágya egyböl kiégeti!!!!!
2016. máj. 29. 08:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Természetes, csak akkor kell/szabad már bármivel kezelni, ha kint van a helyén.

Azért is írtam, hogy a pétisót ne a növényre, a földre szórd!!!

De gondolom, ennyit te is tudsz, valószínű nem először foglalkozol ilyesmivel! :)))

2016. máj. 29. 09:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Tényleg nem először, mégis rajtam kívül ezt a palántát senki nem vette volna meg. Teljesen leállt a növekedése, tele van bimbóval, komoly gyökere van. Paprika-bonsai - ha jól írom azt a kicsinyre manipulált növényféleséget. Talán föl tudom éleszteni, és talán nem is annyira kényes, mivel almapaprika. Nem találtam a neten semmit ilyenről, csak annyit tudok, hogy növekedésben lévő palántáktól várhatunk valamit az átültetés, kiültetés után.

Köszönöm szépen a reagálásaitokat.

Mikramidem van itthon meg karbamid, nagyon óvatosan öntözgetem.

2016. máj. 29. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!