Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet a füvet önmagában...

Lehet a füvet önmagában komposztálni?

Figyelt kérdés
95%-ban ez teszi ki a kerti hulladékot. Kell valamit hozzáadni? Elég ha csak felkuapolom a kert sarkában, és havonta átforgatom? Vagy kell hozzáadni földet is?

2016. máj. 17. 15:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A komposzhalomra gy kell tekinteni, mint egy farmra.

A lebontó mikroorganizmusok, férgek élőhelye.

Az enyémben a ledarált fás részek vannak többségben, így nincs benne nagyon sok giliszta (ami szereti a nitrogéndús étrendet) viszont rózsabogárlárvából van egy csomó.

2016. máj. 17. 22:29
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A fű szétterítése és kiszárítása is nagyon jó ötlet,magamtól sose jutott volna eszembe, mindenképp így fogunk tenni.

Kedves Éva!

Hogyan kell ezt a szert komposztba adagolni? Egy köbméterbe kb mennyi kell belőle? Lehet, hogy érdemes lenne ezzel is egy próbát tenni.

2016. máj. 18. 09:06
 13/16 anonim ***** válasza:

A beoltáshoz épen elég, ha nem betonon vagy műanyagon van felhalmozva a kupac, hanem van kapcsolata a talajjal, pláne ha meg kis föld is bele van keverve.

Bár egy kis oltóanyag kicsit meggyorsíthatja a folyamatot.

Én tartós szárazságban szennyvízzel locsolgatom a komposzthalmom.

Ez tápanyagban és lebontó szervezetekben igen gazdag.

Csak a beöntözéskor van szaga, deolyankor figyelek a szélirányra, hogy a szomszédok ne érezzék.

Nem hinném, hog yan jobb oltóanyag, mint egy kis érett komposzt, állati trágya vagy egy kis szennyvíz.

2016. máj. 18. 10:36
 14/16 A kérdező kommentje:
Biztos igaz,de nekem egyik sincs. Semmilyen trágya, szennyvíz, de még földet is hozni kellene valahonnan, úgyhogy ha anélkül is megy, az lenne a legegyszerűbb. Persze csak ha lényegesen meggyorsítja a folyamatot, és nem aranyárban van. Egyébként megoldom anélkül. Nem olyan drága ez a cucc,csak kérdés mennyi kell belőle ugye.
2016. máj. 18. 13:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs is kerted, akkor honnan van a fű?

Kert nélkül nehéz lesz komposztálni, annak hely kell, és idő.

2016. okt. 24. 18:20
 16/16 A kérdező kommentje:

konyhakert nincs. csak viragagyasok, es fu.

( bocsi, nem magyar a billentyuzetem)

de gyonyoruen komposztalodott azota. Neha meglocsoltam, es annyi.

2016. okt. 31. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!