Nekünk a budi (szebben nem tudom írni, hisz ez a neve a nem vízöblítéses illemhelynek, ami a kertben van) körül mindig nagyon szépen fejlődtek a növények... Direkt nem komposztáltuk, csak időnként elástuk, mert akármennyi nem fér ugyanarra a helyre, s a föld állatkái sem tudják olyan tempóban elhordani. Úgyhogy nekem nagyon úgy tűnt, hogy jót tesz a földnek és a növényeknek.
2014. szept. 5. 22:02
5/9 anonim válasza:
Amúgy az ember is alapvetően növényt eszik, a kajának csak kis hányada hús. A papír meg komposztálódik, ha kiázik belőle a ragasztó.
Én is csak elvi okokból nem komposztálom, gyakorlatilag semmi akadálya nincs.
Lehet a dologban fertőzésveszély, ha nem figyelsz oda, de ha otthon csinálod, akkor teljesen mindegy, mert nagy valószínűséggel a családtagok elkapták már egymástól, amit akartak.
2014. szept. 6. 06:07
6/9 anonim válasza:
Vidéken bevett szokás a kerti budi tartalmát év végén kimerni és a szőlő tövében beásni. Tél alatt beérik és tavasszal megkezdi jótékony hatását. Nincs ebben semmi újdonság.
A pingvinguanót meg a gyepek legmagasabb szintű trágyázására használják, pedig az a madár csak halat eszik, mégis lesz benne nitrogén.
2014. szept. 6. 09:59
7/9 anonim válasza:
Oké, akkor legközelebb elkérem a szomszédomtól is a kutyasz@rt. Három kutyája is van és látom, hogy rendszeresen a kukába dobja miután összeszedi. Ezentúl azzal fogom trágyázni az epret. :)
2014. szept. 6. 14:10
8/9 A kérdező kommentje:
természetesen papír nélkül gondoltam
2014. szept. 6. 14:23
9/9 anonim válasza:
Ahol nincs csatorna, ott a nagyobb kerttel rendelkező házaknál sok helyen a derítőben állandóan benne van a búvárszivattyú, aztán mikor megtelik (legnagyobbrészt persze fürdővízzel, kisebb részben fekáliával), akkor a málna- vagy szőlősor mellé, fa köré csinálnak egy árkot, belenyomatják az anyagot, kapával visszahúzzák a földet, hogy ne legyen büdös, és nő minden, mint a gomba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!