Natúr, nem fényes kartont lehet komposztálni, ha színes felirat van rajta?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem szükséges, meg hogy elsődleges az újrahasznosítás, de lehet??? Miért írják mindenütt, hogy csak a fekete-fehéret szabad? Mi a baj a színes festékkel? Vagy nem a festékkel van a baj, hanem azzal, ha fényes?2015. jan. 27. 14:44
1/2 anonim válasza:
Így van, nem a festékkel van baj, hanem azzal, hogy ha fényes, tömör a karton. Abban még több a vegyi anyag, mint a simában.
Én nem vagyok egy bio-mániás, de azért kartonból készült komposztot mégsem szórnék a kertembe. (Elég a kazánban...)
2/2 anonim válasza:
A festékek is többnyire lebomlók, de ez nem azt jelenti, hogy ne tartalmazhatna káros anyagokat. Nem túl egészséges, a kartonpapírból készült komposzt gyakorlatilag nem is komposzt, tápanyagtartalma nincs, csak helykitöltőnek jó bele. Az előzővel értek eggyet - inkább kályhába vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!