Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kiültethetem már a bazsalikom...

Kiültethetem már a bazsalikom palántáimat? Mi a legalacsonyabb hőmérséklet, amit még kibír?

Figyelt kérdés

15 cm-esek már a bazsalikompalántáim bent a házban, jóideje szeretném kiültetni, de még nem mertem, annyira szeszélyes az időjárás.

Mennyire bírja a hideget?

2016. máj. 11. 08:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

fagy közeli állapotot nem szereti. tehát nem kell neki 0 fok, hogy tönkremenjen, már a 3-5 fokban is annyi neki.

szerintem még as jövő hetet várd meg, az időkép akkorra még ír 5 fokos hajnalt (nem mintha lehetne hinni ennek a kamu oldalnak), ha ezen túl vagyunk, és reggel sincs 8-10 foknál hidegebb, akkor mehetnek ki.

2016. máj. 11. 09:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Én már kiültettem. Nem tanultam a múltkoriból, pár hete elvitte a fagy az elsőket, most kiültettem újra, de nekem magaságyban vannak a fűszerek. A földre még nem raknám, azzal én is várnék még egy kicsit.
2016. máj. 11. 13:30
 3/4 anonim ***** válasza:

a magaságy jó lehet, ha talajmenti fagyok vannak.

de kb. 3 hete, amikor a hajnali 3 fok volt, a magas fák is elfagytak.

mondjuk ha még májusban lesz fagyközeli állapot, rá lehet borítani éjszakára egy félbevágott műanyagpalackot, aztán délelőtt levenni.

2016. máj. 11. 17:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha hozzászokik a klímához, rövid ideig tartó 1-2 fok már egész biztosan nem okoz semmi gondot. Annyit semmiképpen, mint ha a házban nyúlik.

Ha nem is ültetted ki, már rég ki kellett volna tenni szabadba így edényestől.

Az én mindenféle palántáim kb. április 8. után már éjszakára se voltak visszahozva a házba, és minden gond nélkül vették a kiültetést április 30-május 2 között.

Már úgy 500 palántám van kiültetve.

Ha nem fagyzugban laksz, akkor nem kell ijedezni, május közepén nem fog fagyni. Ha mégis, akkor este rájuk dobsz valamit, ami meg tud fogni 1-2 fok hideget.

2016. máj. 11. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!