Kiültethetem már a bazsalikom palántáimat? Mi a legalacsonyabb hőmérséklet, amit még kibír?
15 cm-esek már a bazsalikompalántáim bent a házban, jóideje szeretném kiültetni, de még nem mertem, annyira szeszélyes az időjárás.
Mennyire bírja a hideget?
fagy közeli állapotot nem szereti. tehát nem kell neki 0 fok, hogy tönkremenjen, már a 3-5 fokban is annyi neki.
szerintem még as jövő hetet várd meg, az időkép akkorra még ír 5 fokos hajnalt (nem mintha lehetne hinni ennek a kamu oldalnak), ha ezen túl vagyunk, és reggel sincs 8-10 foknál hidegebb, akkor mehetnek ki.
a magaságy jó lehet, ha talajmenti fagyok vannak.
de kb. 3 hete, amikor a hajnali 3 fok volt, a magas fák is elfagytak.
mondjuk ha még májusban lesz fagyközeli állapot, rá lehet borítani éjszakára egy félbevágott műanyagpalackot, aztán délelőtt levenni.
Ha hozzászokik a klímához, rövid ideig tartó 1-2 fok már egész biztosan nem okoz semmi gondot. Annyit semmiképpen, mint ha a házban nyúlik.
Ha nem is ültetted ki, már rég ki kellett volna tenni szabadba így edényestől.
Az én mindenféle palántáim kb. április 8. után már éjszakára se voltak visszahozva a házba, és minden gond nélkül vették a kiültetést április 30-május 2 között.
Már úgy 500 palántám van kiültetve.
Ha nem fagyzugban laksz, akkor nem kell ijedezni, május közepén nem fog fagyni. Ha mégis, akkor este rájuk dobsz valamit, ami meg tud fogni 1-2 fok hideget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!