Fát lehet ültetni gyomirtózott területre?
Én is azon a véleményen vagyok amit az előző írt. Vegyszerezéssel nem tenném kockára a faültetésbe fektetett munkát és pénzt. És hát az időt is ha netán elszáradna és lehetne újra telepíteni.
A szülőfalumban aki géppel erdőt szokott telepíteni, ő sem szokott vegyszert használni telepítés előtt. Hanem alászántja a gyomot majd elmunkálja a földet. Majd a fák között kihajtott gyomot és vad cserjét (bozótvágó késes) fűkaszával vagy rotációs kapával irtja.
A szülők házánál én sem szoktam soha vegyszerezni, ahogy aktív korukban a szüleim sem. Hanem "mechanikus" módszerrel irtom amit kell.
Utána akarsz fát ültetni?? Mégis, mikor? Már erősen szezon vége van, most még lehet ugyan, de mire odaérsz, hogy nekifognál, már le is késted. Különben már az sem biztos, hogy tudsz venni, legfeljebb valami maradékot.
Ha gyepet szeretnél a fák alá, akkor megteheted, hogy glifozáttal lepermetezed a most ott lévő leveles gazokat (ha évelő kétszikűek is vannak, akkor ne az egyszikűekre való dózissal, ugye), de ami nincs még kihajtva, pl. szulák, azzal nem mész semmire így.
A fáknak semmi bajuk nem lesz, ha utána ide ülteted őket, a talajra kerülve semlegesítődik a szer.
Viszont ameddig a csemeték törzse nem lesz legalább 5-7 cm átmérőjű, addig alattuk ne legyen fű, hanem legalább 1 m-t kapálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!