Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi idő alatt lesz termése...

Mennyi idő alatt lesz termése a cseresznye és a megy fának?

Figyelt kérdés
2016. márc. 20. 15:13
 1/8 anonim válasza:
100%

Mármint mennyi idő alatt lesz a virágból termés, avagy a fa megvásárlása után mennyi idő múlva lesz majd termése?

A virágból kb. 2-3 hónap alatt lesz termés, ez persze sok mindentől függ (a fajtától, időjárástól, tápanyagellátottságtól....)

Egy fa termőre fordulása ennél bonyolultabb. Milyen típusú fa lett ültetve, suháng avagy egy/két éves koronás oltvány. Milyen alanyra lett oltva a nemes. Pontosan milyen nemest választottunk, van amelyik gyorsan termőre fordul de ezzel arányosan hamarabb is pusztul el illetve fordítva.

2016. márc. 20. 15:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy pici fából.Tényleg pici.kb.10 cm.
2016. márc. 20. 15:37
 3/8 anonim válasza:
100%

Ha 10 cm-es akkor gondolom magról lett ültetve, ami azt jelenti hogy nem lesz oltva se valószínűleg.

Így tippre 5-7 évet mondanék, nem annyira vészes mint a trópusi gyümölcsök de azért ígyis sok időbe tellik. Persze ez csak tipp, nagy üzembe gyorsabban nőnek mert ott mindenből a legjobbat kapják a magoncok, bár ha üvegházba, öntözőberendezéssel csináljátok ti is akkor szerintem hamarabb fordul termőre :)

2016. márc. 20. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. márc. 20. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát pontosan nehéz megmondani, az időjárástól is függ, de tapasztalat alapján kb 3 év múlva lesz már rajta pár szem.
2016. márc. 20. 15:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi én is olyan 3-4 évre tippeltem.
2016. márc. 20. 16:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A meggyek jók ebben, nem kevés alkalommal láttam már jóval másfél méter alatti meggyfácskákat teremni pár szemet :)

A többinek ez lassabban megy s nem tudom, a 10 centis mikorra nő meg...

2016. márc. 20. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:

és a termése milyen lesz?

mert én is most ültettem egy öreg meggyfa alatt magról kihajtottam de az már 120cm körül van

2016. márc. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!