Mennyi idő alatt lesz termése a cseresznye és a megy fának?
Mármint mennyi idő alatt lesz a virágból termés, avagy a fa megvásárlása után mennyi idő múlva lesz majd termése?
A virágból kb. 2-3 hónap alatt lesz termés, ez persze sok mindentől függ (a fajtától, időjárástól, tápanyagellátottságtól....)
Egy fa termőre fordulása ennél bonyolultabb. Milyen típusú fa lett ültetve, suháng avagy egy/két éves koronás oltvány. Milyen alanyra lett oltva a nemes. Pontosan milyen nemest választottunk, van amelyik gyorsan termőre fordul de ezzel arányosan hamarabb is pusztul el illetve fordítva.
Ha 10 cm-es akkor gondolom magról lett ültetve, ami azt jelenti hogy nem lesz oltva se valószínűleg.
Így tippre 5-7 évet mondanék, nem annyira vészes mint a trópusi gyümölcsök de azért ígyis sok időbe tellik. Persze ez csak tipp, nagy üzembe gyorsabban nőnek mert ott mindenből a legjobbat kapják a magoncok, bár ha üvegházba, öntözőberendezéssel csináljátok ti is akkor szerintem hamarabb fordul termőre :)
A meggyek jók ebben, nem kevés alkalommal láttam már jóval másfél méter alatti meggyfácskákat teremni pár szemet :)
A többinek ez lassabban megy s nem tudom, a 10 centis mikorra nő meg...
és a termése milyen lesz?
mert én is most ültettem egy öreg meggyfa alatt magról kihajtottam de az már 120cm körül van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!