Hány hektár szőlőföld kell ahhoz, hogy magunk által előállított/palackozott pezsgőből évente kb. nettó egymillió forint összejöjjön?
Figyelt kérdés
Magától értetődően, ha nem veri el a furfangos időjárás - sem betegségek nem pusztítanak. (Ismerős borásznak nem egészen egy hektár szőlője van, és hozzávetőlegesen hét-nyolcszázezer forint tiszta hasznot hoz össze évente - bár ő maga értékesíti saját pincéjében. Ez a lehetőség itt felejtős.)2016. febr. 14. 23:37
11/14 anonim válasza:
Nem tudom de nem is érdekel kiváló bor lett belőle.
12/14 Mojjo válasza:
Pedig engem őszintén érdekelne. Ha lesz még rá alkalmad, kérlek kérdezd már meg. Ugyanis az, hogy a mustot szállígatjuk, erősen felveti annaka v eszélyét, hogy megindul benne a spontán erjedés - ez, főleg pezsgőkészítéshez nem biztos, hogy olyan jajjde jó nekünk. Hogy ezt elkerüljük, valahogy stabilizálni kell, az viszont minimum a kész bor minőségét befolyásoja (a legfinomabb és kíméletesebb eljárással is minimum a savtartalmat, indirekt módon, ami pezsgőkészítésnél szintén nem a legjobb), szóval én nem tartottam egy megoldható, vagy legalábbis jól megoldható dolognak. Érdekelne, hogy a szállítóid hogy oldották meg.
(Közben látom, hogy valami buzgó lepontozó elszabadult. Sorry, nem én pontoztam le a válaszaidat.)
13/14 A kérdező kommentje:
Sosem érettem miért kell a normális válaszokat (is) ezen az oldalon lepontozgatni. Vagy valaki ebben éli ki a hétköznapokon kapott pofonokat, hogy majd itt ismeretlenül "jól megmutatja"? Veszélyes keménylegény lehet! :)
2016. febr. 17. 17:32
14/14 anonim válasza:
Egy ismerõsöm intézte mikor vettem. Sajnos egyszeri alkalom volt. Annyit tudok hogy üdítõ készítésre vitték. Az is lehet hogy lopott volt én nem tudom de azóta se volt többet. Az évben rossz volt a termésem azért vettem. Zöld veltelíni volt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!