Idén kereskedtem interneten mint magánszemély és eladtam különböző külföldről származó termékeket összesen több mint egymillió forint értékben. A bevételem ebből majdnem 300000 Ft. Miképpen adózzak majd jövő évben?
"És azok minden év végén elküldik az Apeh-nak, hogy ki mennyit adott el."
Ez vicc gondolom a részedről vagy megint valami rémhírnek ültél fel.
Még egy aukciós portál sem kért be adószámot!! Anélkül nem azonosíthatnak hivatalosan senkit sem!
A másik dolog: ingóság értékestéséből származó jövedelem adótartalmát ez évben még 800eFt-ban határozták meg. Jövőre ez, azaz 2012-ben amit eladsz már csak 600eFt-ig lesz adómentes. Ezt 2013-ban kell majd bevallanod, ha átléped a sávot.( Lásd népszabadság online hatszázezret kereshetünk )
A kérdésre: nem kell sumákolni. Ez hivatalos bevétel. Ekkora összegnél nem kell adót fizetned.
Harmadik vagyok:
"Én úgy tudtam hogy 200e körül van ez a határ."
Az az adó köteles rész. A magyarázata az, hogy az ilyen jellegű bevétel 25%-át kell jövedelemnek tekinteni. Ez után kell megfizetni az adót. Azaz 800e FT a határ bevételi oldalon és ennek lenne a 25%a adóköteles, nem adó. Maga az adó ennél a 800e Ft bevételnél jelenleg 32e Ft. A 200e 16%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!