Egymillio forint lesz a minimálbér?
Természetesen nem Magyarországon, hanem Svájcban. Cserébe nekünk is lehet Bécsben cukrászdánk.
Azzal együtt, hogy a realitásokkal mindenki tisztában van, hogyan lehet ekkora különbség egy gazdasági közösségen belül az azonos kategóriában dolgozó emberek munka-ellenértéke (munkabére)között?
Valóban tízszer többet ér például egy svájci takarítónő munkája mint például egy vele azonos munkát végző Magyar takarítónőé?
Nem, nem ér többet, de ez így működik. Van olyan ország ahol napi 12 óra kemény fizikai munkát kell végezni párszáz forintért, az ő szemszögükből nézve mi ugyan olyan messze vagyunk tőlük, mint mi a svájciaktól.
Üdvözöllek a való világban.
Ehhez most mit lehet hozzáfűzni? Keserű valóság, "jogszerűen" nem lehet mit tenni.
"Királyok, hercegek, grófok,
Naplopók és burzsoák,
Reszkessetek, mert feltámad
Az elnyomott proletár."
"Királyok, hercegek, grófok,
Naplopók és burzsoák,
Reszkessetek, mert feltámad
Az elnyomott proletár."
Na már csak az kellene.Költözz Észek-Koreába és akkor kommunizálhatsz.Látom még mindig vörös köd van pár ember fejében.Így is sok a proli akiknek borzasztó a viselkedése.És nem azért utálom a prolikat mert a nagyszüleim szláv és német nemesek voltak hanem mert ahány prolival találkoztam mindegyik egy szűk látókörű , savanyú ember aki mindenhez és mindenkihez negatívan áll.
"Másrészt azért ne hagyd figyelmen kívül azt, hogy Svájcban milyen árak vannak. Elárulom neked! Svájcban a közlekedés, lakhatás, szolgáltatások mind jóval drágábbak a magyarnál."
Na, de azért talán Zürichet leszámítva ennyiből meg lehet élni gond nélkül. De szerintem még ott is.
Én Bernben, Thunban, Lausanne-ban is jártam és valóban magasabbak az árak, de ha az arányokat vesszük (magyar minimálbérhez viszonyítva) akkor pl. a kenyérnek most olyan 100 forintnak kéne lennie, a cukornak 120, egy Milka csokinak 150.
Ez az egymillió elképesztő, tőlünk olyan távolságra van, hogy hihetetlen. Mire mi ezt elérjük - no nem gazdasági növekedés, vagy gyarapodás, sokkal valószínűbb, hogy hiperinfláció okán - addigra sanszos, hogy meg már a kapitalizmus lesz meghaladott dolog. Kb. ennyi a lemaradásunk...
"mert ahány prolival találkoztam mindegyik egy szűk látókörű , savanyú ember aki mindenhez és mindenkihez negatívan áll.
"
magamra ismertem :D
Ez az, amit en se ertek.
Hogy van az, h Nemetorszagban, ugyan azert a kazan megalkotasaert ki tudjak fizetni a hegesztoknek a havi 6 kilot, itt meg mar a 120 ezerert huzzak egyesek a szajukat?
Illetve most hoztak nemetbol nekem egy Sennheiser fulest 4000 forintert, itthon ez a termek 9 ezer.
Ott az elado kap 300 ezret, itt meg 60 at....
"Látom még mindig vörös köd van pár ember fejében."
Nem tudom melyik jobb a vörös köd vagy a nemzeti színű bullshit.
" Cserébe nekünk is lehet Bécsben cukrászdánk. "
Most komolyan! Szerinted ki az az idióta aki kimenne Bécsbe cukrászdát nyitni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!