Kezdőoldal » Otthon » Kert » Dracéna lehet hogy megfagyott?...

Edi wukk kérdése:

Dracéna lehet hogy megfagyott? Vagy valami atka lehet?

Figyelt kérdés
Lidl-ben vettem egy Dracénát. Megnéztem amikor vettem semmi baja nem volt nagyon szép dús levelei voltak. 3nap múlva mintha fonnyadtak lettek volna a levelek aztán befoltosodtak és egy hét után ezek a levelek hullanak. Kb 10perc volt mire a növénnyel gyalog hazaértem lidl-ből és akkor pont nagyin hideg kb -8fok volt. Lehetséges hogy megfagyott? Ha igen van valami tipp hogy mit tudok tenni, hogy megmentsem? Előre is köszi a segítséget! Teszek fel képet ha tudok.

#növény #szobanövény #dracéna #szobanövény betegségek
2016. jan. 24. 15:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"a sötét levelű virágok nem igényelnek akkora nagy fényt"

Ez inkább a kérdés másik végéről igaz. A nem élénk zöld levelű virágok (színes és fehéres) nem tartalmaznak annyi klorofillt, ezért több fényt igényelnek, hogy rendesen tudjanak fejlődni.

A sötétebb levelűek fényigénye változó.

Ha besüt a szobába a nap, akkor 2 m még nem probléma. De a világos új levél fényhiányra utal, vagyis nálad a hőmérséklethez képest kevés volt neki a fény.

2016. febr. 4. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!