Dracéna lehet hogy megfagyott? Vagy valami atka lehet?
Hát -8-ban annyit bír ki, hogy papírba vagy celofánba csomagolva ki tudod vinni az autóba. De 10 perc alatt biztosra lehet venni a levelek elfagyását.
A gyökere egész biztosan nem károsodott, a szára kétesélyes.
A képeket nem látni.
Köszi szépen a választ!
Akkor még talán van remény csak nem tudom, hogy ilyenkor vissza kéne vágni vagy hagyjam. Nejlonba volt becsomagolva.
Tényleg látni a képeket, ha elég kitartó az ember. :)
Szóval, ha jól értem, egy cserépben van 3 tő, amik nem ágaznak el?
Akkor az sem olyan nagy baj, ha az egyik kopasz szárú lesz, a másik kettő eltakarja.
De ha úgy gondolod, akkor levághatod tetszőlegesen, pl. 10 cm magasan, és onnan fog majd hajtani, feltehetőleg több ágat is. A csupasz részt meg akkor megpróbálhatod 10 cm-es darabokra vágva gyökereztetni. A te ízléseden múlik.
Atka kizárt.
A foltok önmagukban jellemzőek a fagyra, de hogy ilyen sok apró folt van, az nem jellemző. Ez a kinézet még leginkább baktériumra utalna, viszont akkor az új levél sem lenne teljesen egészséges. A szép új levél is fagyra utal.
Szerintem tedd napos helyre, ültesd át nagyobb cserépbe, ha úgy látod, kicsi a mostani, és várj. Ha a következő levél is szép egészséges lesz, akkor csak a csupasz kinézet lesz az egyetlen probléma.
A világos levelek feltehetőleg erős fényhiány miatt vannak. Tápanyaghiány nem valószínű ilyen hirtelen.
A foltos, de zöld leveleket kár volt levágni, enélkül is elég nagy sokk érte a növényt. Most lehet, hogy a szár következő része vékony lesz, a levelek kicsik. De nem biztos, az arányoktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!