Kezdőoldal » Otthon » Kert » Banánt lehet házilag csíráztat...

Banánt lehet házilag csíráztatni? És mangót? Ha igen hogyan? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
2016. jan. 16. 01:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nálam eddig még szobaablakban voltak,(napos helyen)most majd nyáron kirakom én is a szabadba.

Sima viràgföldben van az eggyik,ültetèse óta,a màsikat most ültettem át jobb vízáteresztő képessègű kaktuszföldbe.

Ja,és most ültettem datolyamagot,nem tudom mi lessz belőle.:)

2016. jan. 16. 13:29
 12/20 A kérdező kommentje:
A datolya ki fog csírázni... kb 2 hónap max 3. És apró hosszú levelei lesznek. Meleg helyen kell tárolni, és szereti a vizes talajt :)
2016. jan. 16. 14:39
 13/20 A kérdező kommentje:

Jelenleg datolyám,citromom,kivim,mangóm,lichim (ejtsd:licsi)

van elvetve. A kivivel volt a legnehezebb, annyira apró a magja. :) De kíváncsi vagyok mi lesz belőlük. Ananász és datolya már van. :)

2016. jan. 16. 14:42
 14/20 anonim ***** válasza:

A kivi magját szárïtottad,vagy egyből elvetetted?

Lehet hogy megpróbálom én is.A datolyát pénteken ültettem,de nem fűzök hozzá sok reményt.

2016. jan. 16. 18:21
 15/20 A kérdező kommentje:
Leforráztam,benne hagytam egy napot kb.és leszűrtem szűrővel mert nagyon apró,és tápos földbe raktam. Elvileg 3-4 hét,ha jó a kivi. Ha nem annyira akkor másfél-2 hónap a csírázása
2016. jan. 16. 18:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Feltétlen írj privátot ha sikerült!!:)))Sok sikert kívánok az összeshez!!
2016. jan. 16. 21:50
 17/20 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

[link]

A mangó a picike, piros virágcserépbe.

Datolya a hosszúkás

És ha már itt vagyunk, magról nőtt szegfű is van. Iszonyatos mennyiségben! A mangót 16.-án vetettem el! És már így kidugta a pofiját! 😊

2016. jan. 25. 09:07
 18/20 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezeket reggel csináltam.

[link]

[link]

Ezeket ma délután

Ez mangó csíra, 16-án "vetettem" el.

2016. jan. 27. 22:51
 19/20 A kérdező kommentje:

Ezek friss képek, kb 2 perce készültek.

[link]

[link]

Nagyon gyorsan fejlődik. 12 óra alatt centiket "hajlott" felfele. Az nagyon gyors... Remélem meg is marad. 😊

2016. jan. 27. 22:56
 20/20 anonim válasza:

Gratulálok, nagyon édesek a palánták :-)

Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni a témához, mert nagyon kezdő vagyok. De ha megengeded kérdeznék.

Az érdekelne, hogy amikor a mangót csiráztatod, akkor azt a hatalmas magot veted el, ami a gyümölcs közepén található?

Ananásznál, banánnál vásárolt magokat használtál?

A kivit értettem :-)))

Hú nagyon meghoztátok a kedvem a csíráztatáshoz és növénytermesztéshez (kicsiben, otthon) Eddig paradicsommal próbálkoztam (inkább kevesebb, mint több sikerrel, lassan tanulok :-))) Ebben az évben paprika magot csíráztatok :-)

:-)

2016. máj. 18. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!