Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezek a házilag barkácsolt kis...

Ezek a házilag barkácsolt kis tavacskák nem poshadnak be?

Figyelt kérdés
Autógumiból, műanyag tálból, műanyag kerti tó formából, stb készített kis tavacskákat hogyan kell tisztán tartani? Mert a madáritató is 2-3 nap alatt bezöldül, beposhad, akkor ezek a kis tavak is, gondolom. Nem?
2015. júl. 24. 16:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 50 liter körüli és nem poshad be.

Először bezöldül és zavaros lesz, azután kitisztul...

Hetente szoktam 20 liter vizet lecserélni, és így folyamatosan tiszta..

2015. júl. 24. 16:57
 2/2 anonim ***** válasza:
De igen, ám megfelelő elhelyezéssel és kezeléssel karban tartható. Amennyiben szúnyoglárvák, vizibolhák és egyéb algaevő szervezetek (vízicsigák) elszaporodnak benne, akkor ez az algásodást lassítja. Eleve árnyékolt vagy félárnyékos helyet kell biztosítani. Ha vízen úszó növények vannak benne, akkor az árnyékol is és fel is szívja az eutrofizálódáshoz vezető anyagok egy részét. Nekem évekkel ezelőtt volt egy kb. 40 literes eternit virágládában víz pár tő vízijácinttal és nyáron a betelepített platti díszhalak szaporodtak is, miközben önmagát tartotta fenn a rendszer és se vízszűrés, se extra levegőztetés nem volt (mint egy akváriumban).
2015. júl. 24. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!