Házilag, hogy érdemes búzát, lucernát csiráztatni?
Veszel egy tepsit. Tegyel szalvétát, itatospapirt. Tolts bele kb par milimeter vizet, annyit, h legyen allandoan nedves a papir benne. Tedd ra a magokat par centis tavolsagra, és varj.
Nagyapam is igy szokta. Agrar mérnok volt az ő idejeben.
Szia,
Idézet:
"Lehet kapni csiráztató tálcákat, de drága motoros önmagát öntöző csiráztató készülékeket. Ezekre sincs szükség. Én egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok. Első napra a marék búzádat beáztatod klórmentes tiszta vízbe. Én rakok egy kanál EM-BIO hasznos probiotikumot is a vízbe, mert az a csiráknak sokat segít az életbe induláshoz. Egy nap után leszűröm, leöntöm róla a vizet és úgy nedvesen, hagyom még egy napig, lefedve, hogy ne száradjon ki teljesen. 2. 3. napra megjelennek a kis csira kezdemények, kis fehér csirák. Készen is vagyunk :) Ennyi. Ettől számítva én max 2 napon belül ajánlom elfogyasztani amíg ezek a kis növekvő csirák nem zöldülnek.
Tökéletes vitaminforrás, és a magokon maradt EM-BIO probiotikum csak fokozza a jótékony hatását, hiszen egy sor emésztést segítő hasznos mikroorganizmust tartalmaz, ami a megemésztését is tökéletessé teszi. Kellemes íze van. Magában is, de pl vajas kenyérre szórva is isteni.
Van még egy kedvenc felhasználási módom, a búzacsírát almával együtt ledarálom, vagy leturmixolom és ezt a friss pépet darát azonnal elfogyasztom. Az alma és a magok együtt igen finomak és jobb vitaminforrást elképzelni se tudok.
Van aki a búzacsírát mézzel leöntve szereti.
Azt hiszem érzed, mekkora különbség van e között és a boltban kapható száraz porszerű búzacsira között. Ez él az már nem.
Talán csak az lehet a hátránya, hogy túl olcsó, túl hamar mindenki elkészítheti és túlságosan hatékony :)"
A cikk a házimalom.hu oldalon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!