Szeintetek hogy ultessem ell az epret?
A szalmát a fürtök alá szokták tenni, hogy az eső ne verje rájuk a földet. Mulcsozásra nem alkalmas, mert elrothad pár hónap alatt, meg egyébként sem lehet a szükséges mennyiséget felhasználni, mert az eltakarná a leveleket is.
Fekete fóliát szoktak alkalmazni, és a rajta vágott lyukakba ültetni az eperpalántákat. Azzal meg annyi a gond, hogy nyáron a nap felforrósítja a fóliát 60-70 fokosra, és esetleg kiég az egész ültetvény.
Úgyhogy én csak hagyományosan, minden nélkül szoktam ültetni.
Igen, a fólia gyommentesítésre jó. De ha túl nagy lyukak vannak kivágva rajta, akkor ott ugyanúgy kel a gyom, és rámenni se túl jó, mert kiszakad a fólia, ha nem valami drága és nagyon vastag.
Meg le is kell súlyozni, hogy a szél ne vigye el eprestől.
Az említett geotextília minden szempontból jobb, ráadásul az levegőzik is.
nekem nem jött be a fólia.
Én télére telibe leszalmáztam tavasszal mikor már nem volt állandó fagy leszedtem devrinol 45F legyomírtóztam aztán mikor elérte azt a 10-12 centit visszaszalmáztam annyira hogy kintlegyen a teteje mire termett pont annyi volt alatta hogy nem lett sáros a termés és viszont annyi maradt hogy mire szépen felnőtt nem volt benne egy szál gaz se.
Annyi hogy mielőtt a jelenlegi helyre palántáztam előtt agusztus elején felástam megganézézva aztán párszór jól belocsoltam két hét alatt az évelő szépen kijött az kapott totálist medallon-t és az se jött vissza a devrinol meg a megrolkelőket szépen megfogta ami meg ki akart volna jönni azt meg a szalma nem hagyta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!