Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan teremhetett ilyen...

Hogyan teremhetett ilyen korán a barackom?

Figyelt kérdés
Tavaly ősszel telepítettünk egy szabadgyökerű redhaven őszit a kertbe. 8 szem a normálhoz kétharmad méretű lédús, ízes-édes gyüölcsöt érlelt ki a fiatal fa.
2015. aug. 6. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt pár fajtám ami termett telepítés utáni évben, locsolás és a trágya is sokat jelenthetett, de 2-3-ra ritkítottam hogy ne "terheljem" még a fát.
2015. aug. 6. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
ha leszedted volna a terméseket, akkor sokkal szebb lenne a fád, és jövőre sokkal többet teremne, de tudom nem mindenki tervez hosszú távon....
2015. aug. 6. 15:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Ugyan így mondták azt is, hogy nem fog semmit sem teremni meg ha igen az kicsi lesz és lehullik meg savanyú lesz.

Most meg jössz azzal, hogy sokkal nagyobb lenne a fa. Van egy két fa amiről lehullottak a gyümölcsök, azok se sokkal nagyobbak.... még a gyökereiket nyitogatják szerintem.

2015. aug. 6. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Hidd el, teljes mértékben igaza van a másodiknak.

Amiken nincs, azokon azért nincs, mert túl gyengék voltak hozzá.

Amin volt termés, az viszonylag erős volt, de az erejét nem a gyökérzet meg az ágak kifejlesztésére használta, hanem arra a pár szem termésre. Emiatt a jövő évi termésből kiesett egy fél rekesz szép, méretes gyümölcs.

Friss ültetésű fán legfeljebb 1-2 szemet érdemes meghagyni, az még nem okoz nagy visszaesést.

2015. aug. 8. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja bocs!

Minek kérdezel, ha Te jobban tudod mindenkinél?

A szomszédom ültetett egy kis körtefát, 5 db 30 centis ága volt, minden ág végén meghagyott egy termést, már az első évben is.

4 évig bírta a fa és idén kiszáradt, de csak pár centivel volt nagyobb, mint mikor elültette.

Ha 1-2 évig leszedte volna a terméseket, akkor idén rekesszel szüretelt volna.

De Ő is jobban tudja/tudta, mint egy szakember...

Te is örülj annak a 8 szem gyümölcsnek, ki tudja meddig élsz még.

(Jobb ma egy veréb...)

üdv:

egy őstermelő, agrármérnök

2015. aug. 8. 17:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Második évre el kell érni a törzsnek a 35-40 mm vastagságot, a idei hajtásoknak / vázágaknak hosszára 50- 60cm/ a termőhajtásoknak a 12-14 mm-es oldal hajtásnak a 8-11 mm átmérőt. Ha ezt nem érte el még harmadik évben is vissza kell vágni. Így várható hogy a termést károsodás nélkül kineveli.
2015. aug. 8. 17:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem.
2015. aug. 8. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!