Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van 30 kg kimagozott barackom...

Van 30 kg kimagozott barackom mennyi cukrot tegyek bele, és mennyi ideig kell érlelni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 25. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Cefrére gondolsz?
2011. júl. 25. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha magadnak csinálod max. 1 kg.

Amíg ki nem forr.

Különben cukorból is lehet pálinkát csinálni...:-(

2011. júl. 25. 23:22
 3/7 anonim válasza:
Ha lekvárt főzöl, akkor kilónként fél kilót kb.
2011. júl. 25. 23:44
 4/7 doboszoli ***** válasza:

Önmagában a barack alig ad valami pálinkát, viszont finom aromát kölcsönöz az italnak.

Javaslatom:

Tegyél bele 5-6 kg cukrot, kilónként 3 liter langyos vízben feloldva. A gyümölcsöt ezzel pépesítsd el. Tegyél bele hl-enként 5 deka sütőélesztőt, vízben teljesen feloldva, ezzel a zajos erjedést meggyorsítod, kisebb az esély az ecetesedésre. Lefedni, naponta átkeverni.

Ha az erjedés megszűnik, és a tetején lévő törkölykalap elsüllyed, azonnal főzni.

2011. júl. 26. 06:28
 5/7 Phoney ***** válasza:

Pálinkát akarsz, vagy minél több alkoholt akarsz, mert ez a nemmindegy. Ha csak szesz kell, akkor hallgass Zolira. :P

A pálinkába meg nem kell cukor. Kezdem azt hinni, hogy 150 éve még csak sör létezett, mert hát a GYIKről az derül ki, hogy minden másba cukor kell:D

2011. júl. 26. 07:36
 6/7 doboszoli ***** válasza:
Hallgasson akire akar, de a kajszi szinte semmi pálinkát nem ad cukor nélkül. Tapasztalat.
2011. júl. 26. 14:32
 7/7 Phoney ***** válasza:
Egyszer ittam életemben tökéletes pálinkát, az pont cukrozatlan házi kajszi volt. Dehát megint ott tartunk, hogy kinek mi az első, értem én, ha az ember több szeszt akar.
2011. júl. 27. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!