Van 30 kg kimagozott barackom mennyi cukrot tegyek bele, és mennyi ideig kell érlelni?
Ha magadnak csinálod max. 1 kg.
Amíg ki nem forr.
Különben cukorból is lehet pálinkát csinálni...:-(
Önmagában a barack alig ad valami pálinkát, viszont finom aromát kölcsönöz az italnak.
Javaslatom:
Tegyél bele 5-6 kg cukrot, kilónként 3 liter langyos vízben feloldva. A gyümölcsöt ezzel pépesítsd el. Tegyél bele hl-enként 5 deka sütőélesztőt, vízben teljesen feloldva, ezzel a zajos erjedést meggyorsítod, kisebb az esély az ecetesedésre. Lefedni, naponta átkeverni.
Ha az erjedés megszűnik, és a tetején lévő törkölykalap elsüllyed, azonnal főzni.
Pálinkát akarsz, vagy minél több alkoholt akarsz, mert ez a nemmindegy. Ha csak szesz kell, akkor hallgass Zolira. :P
A pálinkába meg nem kell cukor. Kezdem azt hinni, hogy 150 éve még csak sör létezett, mert hát a GYIKről az derül ki, hogy minden másba cukor kell:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!