Kezdőoldal » Otthon » Kert » A fákon lévő kártevők irtása...

A fákon lévő kártevők irtása permetezés nélkül?

Figyelt kérdés
Van néhány gyümölcsfám, soha nem permeteztem, igazából semmit sem csináltam vele, csak időnként visszavagdostam. Idén tele lett az összes amerikai lepkekabócával. Permetezni vagy más vegyszert használni nem szeretnék, mert nyulaim vannak, igazából csak az ő számukra vannak a fák. Ha vegyszert használok, már nem adhatom oda a leveleket és az ágakat nekik. Akkor meg nincs értelme a fának sem. Viszont így sem igazán adhatom oda, mert tényleg nincs olyan ág, ami ne lenne tele a fehér viaszos anyagukkal.
2015. júl. 21. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Talán van rá feromoncsapda is. Sajnos néha muszáj használni gyenge rovarölőszert, nálam a fügefát ették lukasra a molyok, de teljesen. Ha egyszer lefújod és utána kivárod a 2-3 hét várakozási időt, akkor nem lesz baja a nyúlnak. Jövő tavasszal végezz lemosó permetezést, hogy ne szaporodjanak ezek a dögök.

2015. júl. 21. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Használj valami felszívódó szert, a fáknál ez annyival jobb, hogy ha nem tudsz elérni teljes fedettséget, akkor is hat. Meg a lepkekabóca fehér szöszmösze meg is védheti egy részüket.

Mondjuk, Mospilan. 2 hét múlva adhatod a nyulaknak. Permetezés nélkül úgyis annyira romlik a helyzet, hogy idén már nem adhatsz nekik belőle.

2015. júl. 21. 17:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz velük.

Nem árt a nyulaknak, és a növényeknek se olyan nagy probléma.

2015. júl. 21. 17:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó, a nyulaknak biztos nem árt? Akkor sem, ha sokat esznek abból a fehér viaszos valamiből?

2015. júl. 21. 19:10
 5/5 anonim ***** válasza:
nem mérgező, csak álca
2015. júl. 21. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!