Mitől potyognak le az orchideám bimbói?
Múlt hét csütörtökön vettem egy orchideát,4bimbó volt rajta,ebből már 3 leesett, az az egy pedig fonnyadt.
Mitől és miért eshetnek le?
Eddig 2x öntöztem,tápoldattal még egyszer sem. Csak a gyökereit locsoltam pumpás,szórófejes üvegből.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Sokminden lehet.
Ki tud folyni a víz a cserépbôl? Nem tûri ha áll alatta a vìz.
Átlátszó a cserép?
Kap elég fényt?
Nincs tùl meleg helyen
Több oka is lehet, az orchideák igen érzékenyek a helyváltoztatásra, ezért is leeshettek (ugye elkerültek a boltból hozzád), túl száraz levegő miatt is (érdemes szórófejes üvegből kicsit köréje vizet spriccelni (a levelei tövénél ne álljon a víz és a virágait is védeni kell!), vagy vizes kavicsos tálra állítani, h nőjön a páratartalom).
Öntözni nem kell túl gyakran, mert a gyökerei rothadásnak indulhatnak (a lepkeorchidea szereti, ha két öntözés közt teljesen megszárad az ültetőközeg). Nézd a léggyökereket és ha már nem zöldek hanem szürkék, akkor állítsd be tápoldatos állott vízbe 50 percre. Felülről ne öntözd, mert a gyökerei megrothadhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!