Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kukoricát mikor kell vetni, ,...

Next2010 kérdése:

Kukoricát mikor kell vetni, , melyik hónapban?

Figyelt kérdés

2015. máj. 18. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi és a környékünkön a többiek 3 hete vetették el. Ennél bővebben nem tudom, hogy mitől függ, hogy van-e lényeges különbség az egyes fajták között, vagy hogy mennyivel lehetett volna később vagy előbb elvetni.
2015. máj. 18. 14:19
 2/8 anonim válasza:
53%
már el kellet volna... talán még a kései vetüs belefér azt május eleje. De nem vagyok mezőgazdász :)
2015. máj. 18. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Már rég lehet vetni, fajtától is függ egyébként, de ilyenkor általában már elvetik a későit fajtát is (Május 15-ig ált.)

Én már ápr 20.-án kitettem, igaz takarni kellett de megérte....

2015. máj. 18. 16:06
 4/8 anonim ***** válasza:

az a lényege hogy a talaj hőmérséklete 10fok felett legyen ez általában április 10 környéke de van aki már ötödike környékén is elrakja rizikós mert a kései fagy megfoghatja de 10-15-dike környékén szokták kezdeni. aztán a rövid tenyészidejűt amire azt mondják hogy 100 napos még június első hetéig belefér.

DE attól függ hogy milyen célra és mennyit.

Mert ha tudod locsolni az segít vagy ha csemege akkor az meg hamarabb is van azt nem kell megvárni hogy beérjen ha úgyis leszeded megfőzni.

De ha sokat és takarmány kukoricát akarsz akkor az elsőket vedd figyelembe amit írtam.

2015. máj. 18. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:

A magyar népszokás szerint Szent György napján, április 24-én kell elvetni a kukoricát...

[link]

2015. máj. 19. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:

igen legalább 10 évvel ezelőtt volt ez a ,,szokás" hogy 24.-e után. mert mivel már most nincs rendes tél meg a tavaszis olyan hogy egy szép csütörtöki napra esik oszt ennyi. már ha olyan későn veted gyengébb silányabb lesz mivel már akkorra elmegy az eső nagy része és csapadék nélkül nem fog kikelni. de hajrá. kinek mi jön be.

Ügyes gazda nincs csak szorgalmas aztán néha az is kevés.

Ember tervez isten meg beleveri a f..-t

2015. máj. 19. 19:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Áprilisban,

Az év századik napjától,

György nap után,/ápr 24/.

Fao szám /tenyészidő/ szerint, -őszre beérjen

Csemege kukoricát, /100 napost/, kéthetenként, hogy folyamatosan szedhető legyen.

Ha még nem vetetted el, akkor kezdheted. Ha tudod, adj kelesztő öntözést.

2015. máj. 20. 18:12
 8/8 anonim válasza:
Fajtától függően áprilistól akár június végéig. Ha most akarsz vetni akkor korai vagy középérésű fajtát válassz. Az utóbbi is kifut olyan szeptember közepére-végére. Nekem nagy kedvenceim a Royalti F1-es kukorica (állat 2-2,5 méterre megnő),meg a gyöngyhajnal ami egy édes zsenge kukorica gyors termésidővel. Vetésmélység 2-5 cm, vetheted sorokban 60*30, 70*25 vagy fészekben is.
2015. máj. 31. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!