Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hol vágjam vissza az elvirágzo...

Hol vágjam vissza az elvirágzott orchideámat?

Figyelt kérdés

Hol vágjam vissza az elvirágzott orchideámat, fentről ( a lehullott "virágoktól") hányadik "bütyöknél"? Bocs, a pontatlan megfogalmazásért. A választ előre is köszönöm.

Kellemes hétvégét.

Edit

2015. febr. 14. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy vágd vissza,h 2 bütyök maradjon a töveken. Tehát minden 'kóró' 2 bütyök hosszú legyen.
2015. febr. 14. 15:50
 2/9 anonim ***** válasza:
sehol ne vágd vissza (amennyiben phalaenopsis = pillangóorchidea), hanem csak ápold tovább, ugyanis a régi virágszáron újra fog nyílni.
2015. febr. 14. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Kivéve ha visszaszárad, mert akkor le kell vágni.
2015. febr. 14. 21:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Elszáradt a virágzás után a szár egy része, ezért is kérdeztem.

Ha csak két "bütyköt" hagyok meg, akkor szinte teljesen visszavágom, de ez kezd el majd hajtani a későbbiekben?

Kb. mennyi ideig kell "pihentetnem", mennyi ideig nem kell aggódnom, hogy tönkrement?

Az ismételt válaszokat szintén köszönöm.

Nem vagyok kezdő virágtartó, kb. 30 cserép kinti-benti virágom van, de orchideám eddig még nem volt, ezért aggódok egy kicsit érte, mert a lányomtól kaptam az esküvőjükön és nem szeretném, ha tönkremenne. Október óta virágzott egészen január közepéig. Egyébként levelet már hajtott, kettőt is, de mint olvastam ez nem függ össze a virágzással.

További kellemes hétvégét kívánok.

2015. febr. 15. 13:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem fog tönkremenni,ha 2 bütyökre vágod vissza,hanem elősegíti az újabb virágzást. Ha elszáradt a kóró teteje,nyugodtan vágd vissza 2 bütyökre.
2015. febr. 16. 07:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ismételt választ, már csak annyi kérdésem lenne, hogy hagyhatom az eredeti helyén, ablak közelében, világos helyen, vagy sötétebb helyre kell tennem "pihenőre", illetve a locsolását is kell "ritkítani"?

További kellemes napot kivánok.

2015. febr. 17. 08:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen,a locsolás mennyiségét csökkenteni kell,és maradhat az eredeti helyén pihenni.
2015. febr. 17. 13:12
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden kedves fórumozónak a válaszokat, remélem "életbe" tudom tartani a virágot, nagyon sok hasznos tanácsot kaptam.

További kellemes napot kívánok.

2015. febr. 18. 08:08
 9/9 anonim válasza:
Szerintem csak az elvágott részt vágd le.
2015. febr. 18. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!