Hol vágjam vissza az elvirágzott orchideámat?
Hol vágjam vissza az elvirágzott orchideámat, fentről ( a lehullott "virágoktól") hányadik "bütyöknél"? Bocs, a pontatlan megfogalmazásért. A választ előre is köszönöm.
Kellemes hétvégét.
Edit
Köszönöm a válaszokat. Elszáradt a virágzás után a szár egy része, ezért is kérdeztem.
Ha csak két "bütyköt" hagyok meg, akkor szinte teljesen visszavágom, de ez kezd el majd hajtani a későbbiekben?
Kb. mennyi ideig kell "pihentetnem", mennyi ideig nem kell aggódnom, hogy tönkrement?
Az ismételt válaszokat szintén köszönöm.
Nem vagyok kezdő virágtartó, kb. 30 cserép kinti-benti virágom van, de orchideám eddig még nem volt, ezért aggódok egy kicsit érte, mert a lányomtól kaptam az esküvőjükön és nem szeretném, ha tönkremenne. Október óta virágzott egészen január közepéig. Egyébként levelet már hajtott, kettőt is, de mint olvastam ez nem függ össze a virágzással.
További kellemes hétvégét kívánok.
Köszönöm az ismételt választ, már csak annyi kérdésem lenne, hogy hagyhatom az eredeti helyén, ablak közelében, világos helyen, vagy sötétebb helyre kell tennem "pihenőre", illetve a locsolását is kell "ritkítani"?
További kellemes napot kivánok.
Köszönöm minden kedves fórumozónak a válaszokat, remélem "életbe" tudom tartani a virágot, nagyon sok hasznos tanácsot kaptam.
További kellemes napot kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!