Megöntözhetem már az Orchideámat?
Több mint egy hete nem kapott vizet, mert azt olvastam több helyen is, hogy ha még párás az átlátszó cserepe, és a kikandikáló léggyökere zöldes, akkor még ne öntözzem. Viszont mindenhol azt írják, hogy 5-7 Naponta kell locsolni...
Ajándékba kaptam a növénykét, és ezelőtt sohasem tartottam ilyet, és nem szeretném hogy baja essen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Akkor nem feltétlenül nagy probléma, ha nem tartom be a heti egy locsolást.
A belső gyökerei is zöldesek, szürkülni egyiket sem látom.
Ha lepkeorcshideáról beszélünk, akkor én rácáfolnék minden előírásra...szüleimnél régen én is minden szabályt betartottam, aztán albérletben úgy alakult, hogy kb csak orchideám volt és a fene sem szórakozott ennyit velük:
kapott mindegyik átlátszó orchidea kaspót, fényes ablakba kerültek hetente/két hetente sima csapvizet öntöttem a kaspóba, havonta tápoldatot is kaptak és a haldoklás helyett folyamatosan virágoztak... szóval szerintem a hely a legfontosabb szempont :)
Déli fekvésű ablakban van, azóta csak kétszer öntöztem meg, tápoldatozni még nem mertem. Igen, lepkeorchideáról van szó. :)
Az egyik alsó levele teljesen elszáradt, pedig nem hagytam a tűző napon. A többi ép és a Virágai is megvannak, bízom benne hogy megmaradnak. Nem tartom be a heti egy locsolást, több idő kell neki hogy szomjazzon. :)
Köszönöm szépen neked is a válaszodat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!