Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor ültethetem át az orchide...

Mikor ültethetem át az orchideámat?

Figyelt kérdés
Kaptam születésnapomra egy lila orchideát. Ez az első, és az az igazság hogy nem tudom hogy hogy bánjak vele. Valaki adna egy kis útmutatót? Mikor ültethetem át, mert elég kicsi hely van neki , mivel bolti ezért kis cserépbe kaptam meg.
2013. máj. 1. 19:00
 1/4 anonim válasza:
Nekem jelenleg 6 orchideám van. Ezek körülbelül 3 éve vannak meg és még egyszer sem ültettem át őket. A Nagyim próbálkozott az orchidea földbe való ültetéssel,de nem jött be neki a virág tönkrement. Én azt javaslom ne ültesd át! Öntözd rendszeresen( Én heti 1x öntözöm). Egyes feltételezések szerint heti 3x kell a délelőtti órákban. Jót tesz neki a permetezés és a nedves kavicságy. Vigyázz! Alatta ne álljon a víz mert elrothadnak a gyökerek. A kilógó gyökereket SOSE vágd le ezek léggyökerek! Napos,de ne égetően napos helyre tedd! Sokat segítene,ha feltárnád milyen fajta! Remélem tudtam segíteni!
2013. máj. 2. 06:23
 2/4 A kérdező kommentje:
phalaenopsis orchidea, köszönök mindent! sokat segítettél :) akkor nem kell átültetni semmilyen földes nagyobb cserépbe? már megijedtem hogy el fog hervadni mert olyan kis helye van csupán, ahogy ezen a képen látható: [link]
2013. máj. 2. 17:10
 3/4 anonim válasza:
Nem kell,ez a tőzeg jó neki,de ha beszerzel olyan tőzeget és egy átlátszó cserepet átültetheted!
2013. máj. 4. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm :)
2013. máj. 5. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!