Az orchideám elvirágzott. Azt olvastam, hogy vissza kell ilyenkor vágni. Kb hány centit kell visszavágni? Kezdő orchideatartó vagyok.
Hát nekem gyanús, hogy inkább valami nem tetszett neki. Egymás után potyognak le a virágai és amikor kezd elnyílni, kicsit kezdenek "elsápadni" a virágok először is.
Én is próbálkoztam ilyen visszavágással, nem láttam eredményét, úgyis elszárad, ha ott már nem akar virágot hozni, elég akkor levágni.
100% érdemben nem tudok válaszolni egyenlőre sajnos.
De én tavaly kaptam egy orchideát. Miután elvirágzott elkezdett vissza száradni és nekem is azt mondták hogy alulról a 3. bütyöknél vágjam el. Meg is tettem, majd 2-3 hét múlva ledobta az összes amúgy egészségesnek látszó levelét, és ki is pusztult. Igazán nem tudom hogy a vissza vágás miatt vagy sem.
Azóta is olvasgattam a témában, egyik helyen azt írják vágni kell, másikon azt hogy nem.
Idén megint kaptam, már elvirágzott. Idén nem vágom, hátha az volt a baj.
Feltételezem hogy Phalaenopsis orchideád van. Ha ilyen hamar ledobja a virágát, az baj. Persze ha virágosan vetted, nem tudni mennyi ideje volt már rajta. Szóval ha 1 napig virágzik, akkor lehet túlöntözés miatt hogy ledobja a virágot.
A szárat ne vágd le, mert ugyanazon hozhat még virágot vagy sarjat. Ha elkezd elszáradni a szár, akkor vágd le ha már végig barna, száraz, csak pici csonkot hagyj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!