Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az orchideám elvirágzott. Azt...

Az orchideám elvirágzott. Azt olvastam, hogy vissza kell ilyenkor vágni. Kb hány centit kell visszavágni? Kezdő orchideatartó vagyok.

Figyelt kérdés
A virágai kb egy nap alatt lekókadtak és leestek. Először megijesztett, hogy valami baja van, de valahol azt válaszoltál nekem, hogy csak elvirágzott. De arról, hogy most mit csináljak vele, nem mondtak semmit. Előre is köszönöm a segítséget.

2014. júl. 24. 17:30
 1/7 amira21 válasza:
Nekem is mondták hogy vissza kell vágni, de nem szükséges. Elszárad magától a szára... :)
2014. júl. 24. 22:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát nekem gyanús, hogy inkább valami nem tetszett neki. Egymás után potyognak le a virágai és amikor kezd elnyílni, kicsit kezdenek "elsápadni" a virágok először is.

Én is próbálkoztam ilyen visszavágással, nem láttam eredményét, úgyis elszárad, ha ott már nem akar virágot hozni, elég akkor levágni.

2014. júl. 25. 08:40
 3/7 anonim ***** válasza:

100% érdemben nem tudok válaszolni egyenlőre sajnos.

De én tavaly kaptam egy orchideát. Miután elvirágzott elkezdett vissza száradni és nekem is azt mondták hogy alulról a 3. bütyöknél vágjam el. Meg is tettem, majd 2-3 hét múlva ledobta az összes amúgy egészségesnek látszó levelét, és ki is pusztult. Igazán nem tudom hogy a vissza vágás miatt vagy sem.

Azóta is olvasgattam a témában, egyik helyen azt írják vágni kell, másikon azt hogy nem.

Idén megint kaptam, már elvirágzott. Idén nem vágom, hátha az volt a baj.

2014. júl. 25. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Először azt kellene tisztázni, hogy milyen orchideáról van szó, mert különböző orchide-csoportok vannak erősen eltérő igényekkel.
2014. júl. 25. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Feltételezem hogy Phalaenopsis orchideád van. Ha ilyen hamar ledobja a virágát, az baj. Persze ha virágosan vetted, nem tudni mennyi ideje volt már rajta. Szóval ha 1 napig virágzik, akkor lehet túlöntözés miatt hogy ledobja a virágot.

A szárat ne vágd le, mert ugyanazon hozhat még virágot vagy sarjat. Ha elkezd elszáradni a szár, akkor vágd le ha már végig barna, száraz, csak pici csonkot hagyj.

2014. júl. 26. 00:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ameddig élő, egészséges a szár, nem kell levágni, mert hozhat új virágokat.
2014. júl. 26. 15:39
 7/7 A kérdező kommentje:
sajnos a fajtáját nem tudom, még máj. elsején kaptam, és azóta virágzott
2014. júl. 29. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!