Jól nevelem az orchideámat?
Talán 1 éve kaptam egy orchideát, szépen virágzott akkor, ám nem tudtam hogy kell vele bánni ezért nem sokkal később el is száradt. Azóta olvasgattam és sikerült is helyre tennem, hamarosan virágzik, ahogy nézem lesz rajta kb. 3-4 virág is.
Naponta megspriccelem vízzel mindenhol, eddig működött. Az ablakpárkányban van (belül), igaz nincs messze tőle a radiátor de eddig nem jelentett gondot.
Most felül teljesen épnek tűnik, de a tartójából kibújó (lég)gyökerek kicsit barnásodnak, szinte már barnák. Átültetni ilyenkor télen nem hiszem, hogy kéne. Az lehet a baj, hogy sűrű lett a keverék amibe ültettem, szelősebben kellett volna? Eddig jó volt...
1. Mit csináljak vele?
2. A virágzás után mit kell vele csinálni?
3. Szeretném majd szaporítani, olyan keiki pasztával, abban tudna valaki segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tehát ha elvirágzott utána:
1. Vagy levágom az elszáradt virágszárat.
2. Vagy még a zöld virágszáron keiki pasztázok.
A keiki pasztát is virágzás után kell ugye? :)
Amúgy honnan tudnék szerezni Magyarországon?
Egyébként köszönöm!
Illetve hallottam hogy kb. fél órára beleteszem vízbe állni akkor létrejönnek a gyökerei, ilyet szabad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!