Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyibe fájna egy medencét...

Mennyibe fájna egy medencét építeni a kertbe?

Figyelt kérdés

2014. dec. 14. 13:49
 1/6 Pool Szaki válasza:
Az attól függ milyet típust szeretne! :)
2014. dec. 15. 14:54
 2/6 anonim ***** válasza:
A szomszédom csinált egyet tavaly, neki csak a levegőztető került pénzbe. Ásott egy mély gödröt (min 1 méter) lefedte ilyen fekete nejlon anyaggal (lehet hogy valami speciális tóalávaló, nem tudom) és kész is volt. A halakat mondjuk mi adtuk.
2014. dec. 16. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez olyan, mintha azt kérdeznéd: mennyibe kerül egy gépjármű?

1 millió 270 ezer forintba. Na ezzel előrébb vagy? Ugye, hogy nem.

Amíg meg sem tudod kérdezni amit akarsz, legalább nagy vonalakban, addig nehéz bármit is mondani.

Például alap kérdések: hány köbméteres legyen? mekkora helyed van hozzá? Milyen legyen a formája? Felhasználás célja? Kisgyerek pancsi, úszás, üldögélés vízmasszázzsal stb. Egész évben, vagy csak a nyári hónapokban használnád? Mennyire legyen elegáns, vagy minél olcsóbb legyen? Milyen vízkezelést preferálsz? Mindezektől függ, hogy pl milyen kiegészítők kellenek hozzá.

Abból, hogy az "építeni" szót használtad, arra következtetek, hogy nem a mobil, szezon után elbontandó medencékben gondolkodsz. A legolcsóbb már téliesíthető medence valamilyen fémpalástos típus, amit akár süllyesztve is telepíthetsz, olyan 400 ezertől indul plusz földmunka, plusz kiegészítők, gépészet. 6-700 ezer alatt nem áll meg szerintem. Egyszerű, használható, de nem túl elegáns megoldás. A többi technológiával csak drágább, de szebb, tartósabb dolgok jöhetnek létre. 1 millió körül indulsz plusz munkadíj és a határ a csillagos ég. Csak a polikarbonát fedés több millióba kerül.

Ha arra gondolsz, hogy saját erőből kiásol egy gödröt, megépíted a vázat, szigeteled, fóliázod vagy csempézed(mozaikozod), megtervezed és beépíted a gépészetet, vizet, villanyt, akkor fogalmam sincs, én nem vágnék bele, mert annyi időm nincs, inkább pénzt keresnék helyette, amiből vehetek medencét. Maximum a beépítési telepítési költséget tudnád megspórolni, de még akkor is hét számjegyű összeg lesz a vége. Bár ha nagyon ügyes vagy... mondom,én nem gányolnék.

Ha viszont nem csak álmodozol, van zsé, akkor nyugodtan számolhatsz egy jobban fölszerelt kompakt kategóriájú autó árával.

2014. dec. 16. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:
A másodiknak: Az nem medence, hanem kerti tó.
2014. dec. 16. 17:51
 5/6 A kérdező kommentje:
De! Sokkal előrébb vagyok ezzel!
2014. dec. 23. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Na és hogy állsz a medencéddel? Lehet már gratulálni?
2015. jún. 11. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!