Hogyan lehet megfelelő kerti medencét építeni amatőröknek?
Az a baj hogy az "olcsó" házi megoldások, kb így működnek:
Azért elég sok szabálya van a dolognak, nem ok nélkül épül rá egy egész szakma. Plusz egy jó kivitelezőnek vannak referenciái, és minőségi munkát végez. Meg ahogy előttem elmondták, ha a megfelelő minőségben akarod akkor nem lesz amúgy sem különösebben olcsó, és később a hibák javítására is rámegy nem kevés pénzed.
14:22
Évekig medencékkel foglalkoztam.
Elképesztő volt a link számomra.
Emberek időt , energiát és pénzt nem kímélve építenek egy minden logikát és alapvető ismereteket nélkülöző kreálmányt, ami semmire sem jó, mert egyedül a vizet és az időjárást nem bírja!!
(De legalább megörökítették az utókornak, hogy hogyan nem szabad...)
Sok embernek, még a kis felfújható gyerekmedencével is meggyűlik a bajuk, mert mire pár nap alatt felmelegszik benne a víz, addigra pont be is algásodik.
20:25
Teljesen úgy van, ahogyan leírta.
A földbe süllyesztett hőszigetelés nélküli medencében csak délutánra lesz huszonfokos a víz, ha nincsen árnyékban.
Éjjel meg visszahűl természetesen.
Ennél melegebb vízre, csak huzamos hőség esetén számíthatunk.
A környékünkön is van néhány ilyen használaton kívüli medence...
Szerintem a komolyabb medencék sosem voltak "elérhetőek" átlagemberek számára, mivel ez egy olyan dolog ami szaktudást igényel, és elég sok költségbeli vonzata van (szigetelés, gépészet).
Plusz építés előtt érdemes utánajárni a hatósági dolgoknak is, mert bizonyos méreteknél már bejelentésköteles a dolog. Plusz helyileg lehetnek kisebb nagyobb korlátozások is.Szerintem a komolyabb medencék sosem voltak "elérhetőek" átlagemberek számára, mivel ez egy olyan dolog ami szaktudást igényel, és elég sok költségbeli vonzata van (szigetelés, gépészet).
Plusz építés előtt érdemes utánajárni a hatósági dolgoknak is, mert bizonyos méreteknél már bejelentésköteles a dolog. Plusz helyileg lehetnek kisebb nagyobb korlátozások is.
Szerintem egy medenceépítésnek akkor érheti meg saját kezűleg nekiállni, ha megvan mögötte a szükséges szakmai tudás, nem árt ha az a vasbeton szerkezet statikailag le van méretezve, az sem árt ha vízzáró...elég jó ellenpélda amit linkeltem a maga "beletettünk vasat hogy tartós legyen" hozzáállással.
Esetleg itt nézelődj, lehetnek házi megoldások is, de szerintem azokból sem feltétlenül lesz "olcsó" megoldás ha normális minőséget akartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!