Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A pincében lehet medencét...

A pincében lehet medencét építeni?

Figyelt kérdés

A kertben nem fér el egy úszómedence, ezért a pincében szeretnénk egyet építeni. Lehetséges ez? Vagy az alapozás miatt nem lehet?

Hogyha más ötletetek van, azt is szívesen meghallgatom.

Köszönöm! :)

2014. szept. 7. 11:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha van a ház körül körben 1,5-2 m hely, és korlátlan mennyiségben áll rendelkezésedre kp, akkor lehet.

Egyébként csak felfújhatósat.

2014. szept. 7. 12:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Van olyan nagy a pincéd, hogy ami az udvaron nem fér el, azt oda telepítenéd? Kérdezz meg egy statikust!

Csatornára kell kötni, vagy másképp oldod meg a kifolyást, tisztítást, visszaforgatást? Nagyon sok mindent meg lehet valósítani, de nem mindegy milyen áron és mennyiért. Jó munkát!

2014. szept. 7. 12:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, nagy a pince, mert az egész ház alatt végighúzódik.

Egy körülbelül 7m x 5m-es és 1,5m mély medencéről lenne szó és szerintem a csatornára kötnénk rá.

2014. szept. 7. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Körülbelül mennyibe kerülne egy ilyen? 2 millió forint? Vagy több?
2014. szept. 7. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Kettes voltam, nagy fába vágtad a fejszédet, de kívánom, hogy sikerüljön! Sajnos még tippelni sem tudom, mennyibe kerülhet. Ha süllyeszteni akarod, plusz földkitermelés, ha nem, akkor építeni kell, a csatornára kötés nem egy egyszerű dolog, ha most onnan semmi nincs rákötve, Mindent le kell hordani a pincébe, meg felhozni, amire nincs szükség stb. De ha készen lesz, biztosan élvezni fogod!
2014. szept. 7. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem hatalmas ötlet. Az irigy szomszédok miatt is. Ha meg kész, akkor trükkös világítással, szép burkolattal egy igazi csoda lehet. Én megcsinálnám. A csatorna miatt ne aggódj, úgyis komoly gépészet kell mellé, vízforgatás, melegítés, ürítőszivattyú, fertőtlenítő rendszer, stb. Hajrá!!!
2014. szept. 7. 23:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Amennyiben a pince padlószintjén lenne a medence vízszintje (kb), akkor a 2 milka majdnem elmegy az alap megerősítésére. Azt mindenképp vedd figyelembe, hogy az alapod a jelenlegi pince padlószintjénél max-max 1 m-rel van lejjebb. A tervezett medence nyilvánvalóan ennél a szintnél mélyebbre ásódna, amikor is megszűnik az alap oldalirányú megtámasztása, ami katasztrofális következményekkel járhat.
2014. szept. 12. 20:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Igen, az alap kb. 1 méter lehet alatta. Mondták is, hogy meg kell erősíteni, de mindent megcsinálunk, hogy jó legyen :)

Köszönöm a biztatást, szerintem is jó ötlet, reméljük szép lesz!

2014. szept. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!