ha értelmes választ akarsz a kérdésedre valakitől akkor írd meg a medence méreteit is.
2012. márc. 26. 19:54
2/8 anonim válasza:
Szerintem 50-100 ezer Ft legyen rá. Először is a medrét kell kiásni, mivel méreteket nem mondtál fogalmam nincs mibe kéne gondolkodni. A legcélszerűbb az lenne ha bontott téglákból megépíted az alapot majd lebetonozod plusz kell hozzá egy vízálló réteg is nevét nem tudom azzal is jól át kell kenned hogy ne szivárogjon. Aztán ezt le kell burkolni ezt csempével célszerű megcsinálni mert azt könnyebb takarítani nem kell folyton meszelni. Valamint legyen kéznél még legalább 30-40 ezer ft amivel a vízkeringetést tudod biztosítani illetve az alga írtást is plusz legyen még klór oldat is szintén erre a célra. valamint egy szűrő vagy egy keret amivel letakarod akkor ha nem használjátok hogy a fa levelek a bogarak ne menjenek bele. Szerintem még egy kútra meg egy szivattyúra is szükséged lesz ha olcsóbban akarod megtölteni vízzel. Meg persze a medence mellé áss egy nagyon mély gödröt ahova a lefolyó csövet kivezeted így gyorsabban tudod majd leengedni a medencét és a víz is tudna hova menni.
2012. márc. 26. 20:15
3/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat a méreteket tényleg elfelejtettem. Ma már munkában eszembe jutott, hogy tényleg az lemaradt.
Lejtős medencére gondoltam, úgy 1m mélységből lejthetne 1,5-2 m mélységig. Nem feltétlen kellene szélesnek lennie elég lenne 3m, és hosszba /hogy azért úszni is tudjak/ 8-10m.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2012. márc. 27. 19:10
4/8 macintosh válasza:
Ha jól akarod csinálni legyen rá 500.000 ft-od!
2012. márc. 27. 19:32
5/8 anonim válasza:
Ha uszni szeretnel, akkor jobban jarsz egy eves uszoda berlettel! Az uszodaban sokkal-sokkal jobb korulmenyek vannak az uszashoz, mint otthon barmikor lesz. Ezen kivul egy medencebe irgalmatlan mennyisegu vizet kell tolteni es a helytol fuggoen cserelni, tisztitani, futeni, stb. Megepiteni meg nem is olyan hatalmas osszeg, ,de ha mar kerdezni kell az ara miatt, akkor szinte biztos, hogy nem fogod tudni megengedni magadnak az eves koltsegeit.
2012. márc. 28. 11:48
6/8 Tender válasza:
Egy szállodában dolgoztam úszómesterként, ahol 15m-es medence volt. Volt, hogy kipróbáltam, de a sok forgolódásba fáradtam el.Szerintem 25m alatt nincs úszómedence!
Az építési és fenntartási költségét meg sem merném tippelni!
Szerintem is jobban jársz egy éves uszodabérlettel!
2012. márc. 28. 12:04
7/8 anonim válasza:
Meg valami, ha szamolsz egy atlag 1,5 m melyseggel, 3 meter szeles es 8 meter hosszu medencevel, az 36 m³ terfogat. Vagyis minimum (mivel a rendszer nem csak a medencebol all) 36000 liter viz a feltoltes.
1 kobmeter viz nagyon atlagolva 300 ft + (ha nincs kulon locsolokutad) 200 Ft csatorna dij, tehat egy medencetoltes kb. 18000 Ft (nagyon leegyszerusitve).
Legalabb evente egyszer ki fogod uriteni a vizet a medencebol, mert takaritani is kell.
2012. márc. 28. 12:04
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
Persze, egyértelmű: hogy az uszodai körülményeket nem nagyon tudnám megteremteni otthon.
Csak az a baj, hogy tőlem úgy 25-30 km -re van az uszoda. Tehát el kell kocsikáznom is, ami idő is és pénz is. Ezért gondoltam rá, hogy itthon építeni egyet. Mert nem voltam tisztába ennek az árával és fentartásával. De úgy néz ki még így is jobban megéri az uszoda.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!