Egyik ismerősömtől kaptam egy rossz állapotban levő kúszó filodendront. Világos zöld szinü, enyhén összecsavarodott vékony, hervadt levelei vannak. Hogyan tudnám feléleszteni?
Figyelt kérdés
Adtam neki vizet, úgy látom , hogy csak virágföldben van. Bevittem a szobába. Néhány napja van nálam, azóta semmi valtozás. Régi helye hűvös, árnyékos volt. Sajnos teljesen laikus vagyok a virágokhoz, szeretném, ha valaki adna valami tippet, amivel fel tudom éleszteni, nagyon sajnálnám, ha elpusztulna. Elöre is köszönöm a válaszokat!2014. okt. 22. 22:30
1/2 anonim válasza:
Valószínűleg tápanyaghiányos. Vegyél neki valami kis kiszerelésű általános tápoldatot, virágboltban vagy mezőgazdasági szaküzletben. (Utóbbi helyen olcsóbb.)
Ha a talaj jó kinézetű, akkor elképzelhető, hogy nincs szükség átültetésre.
Ezen felül csak a sok fény a fontos, meg a normál öntözés. (Azaz, ne legyen állandóan elázva a földje, csak a talajfelszín teljes kiszáradásakor öntözz.)
Az sem biztos, hogy filodendron, lehet, hogy scindapsus. De ez a tartás szempontjából nem számít.
Hirtelen változást ne várj, ez nem így megy. A régi leveleken sok változást nem fogsz látni, majd az új levelek lesznek szépek, ha megkap a növényt mindent, amit igényel.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon hasonlít a scindapsus-ra is.. :D Köszönöm a választ, holnap benézek a mezőgazdasági üzletbe!
2014. okt. 23. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!