Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért ráz meg a futónövényem?

Miért ráz meg a futónövényem?

Figyelt kérdés
Már vagy negyedszer fordult elő, h a kúszó filodendronom mellett elhaladva, hozzámért és megrázott.:(
2010. jan. 12. 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Bocs, de nem bírtam kihagyni! Zavarja, hogy lassan sétálsz előtte, és akadályozod a futásban. :)))
2010. jan. 12. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Komolyra fordítva a szót. (nem vagyok botanikus) Eddig csak állatok esetén hallottam elektromos töltésről. Viszont én ha feltöltődök elektrosztatikusan, pl. öltözéskor; akkor egy fémtárgyhoz érve megcsíp. A növény nem fém, de élő szervezetként vezeti az áramot, és le is van földelve. Így el tudom képzelni, hogy te is fel vagy töltődve elektrosztatikusan.
2010. jan. 12. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Hol van elhelyezve a növényed? Mik vannak körülötte?
2010. jan. 12. 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:

lóg a plafonbol

egy kaspoban

ami fémlánccal csatlakozik a plafon kampojához, de a közelben van egy fém állolámpa is

2010. jan. 12. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Valószínű azért töltődik fel a növényed, mert közel elhaladsz mellette (persze ruhában). Esetleg még a fém állólámpának és a fémláncnak is lehet egy kis köze a dologhoz.

Tudod, a bevásárlókocsi is gyakran megráz, kicsi statikus elektromosság halmozódik fel benne, csak arra vár, hogy ettől megszabaduljon.

2010. jan. 12. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Nahát, ilyenről még nem is hallottam. Tök jó :D
2010. jan. 15. 08:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Az enyém is ráz, pontosabban bizserget, amit csak akkor érzek, ha épphogy megérintem. Ha rendesen megfogom, akkor nem.

Egyébként az én növényem egy akvárium mellett van, a gyökere bele is nőtt a vízbe.

Az akvárium tetejének is ugyan ilyen bizsergető érzése van. De csak akkor, ha földeletlen konnektorba dugom be. Ha földeltbe, akkor semmi.

2010. jan. 15. 12:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!