Igaz lehet-e, hogy tesznek (általában) valamennyi cukrot a cefrébe (pálinkafőzés)?
Figyelt kérdés
Ezt hallottam valakiktől. Ha igen, mennyit?2014. júl. 5. 21:58
2/16 anonim válasza:
attól függ milyen cefre... barackba nem kell, szilvába nem árt kicsi, törkölybe meg muszály....
3/16 anonim válasza:
Normális ember soha nem tesz cukrot a cefrébe.
4/16 anonim válasza:
Nézd, ez attól függ, hogy a minőségre, vagy a mennyiségre mész.
Az igazi pálinka cefrében nem lehet hozzáadott cukor.
Ilyen pálinka kevés készül, és az ára elég magas, élvezeti értéke viszont kiváló.
Mivel a fermentáció során 1 kg cukorból kb. 0,8l pálinka képződik, ezért sokan cukrozzák a cefrét, így a mennyiség drasztikusan nől, a minőség csekély rovására.
Én a saját célra készített pálinka cefréjébe a számított fruktóz mennyiség 30%-át teszem hozzá cukorban.
5/16 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy mennyi erjedőképes cukor van eleve a cefrében, kis cukortartalom kis szeszfokot jelent, kifőzni meg így is, úgy is az egész mennyiséget kell (erre megy el az energia), tehát az energiafelhasználás hatásfokát tekintve lehet érdemes. Viszont kell hozzá cukor és alkohol mérő, ha tudományosabban akarja az ember. Ha csak vaktában csinálja, akkor az is előfordulhat, hogy sok a hozzáadott cukor és nem mind fog kierjedni (ugyanis az élesztők csak adott szeszfokig maradnak életképesek a cefrében, mert az alkohol őket is mérgezi).
6/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!!
2014. júl. 6. 00:14
7/16 anonim válasza:
ne tegyél bele, csak gyümölcs de olyan amit te is megennél, éretlen, rohadt ne legyen benne. így lesz igazán finom pálinkád. a hozzáértő észreveszi a cukrot amúgy
8/16 anonim válasza:
Mi? Hogy a cukorlébe tesznek cefrét is?
9/16 A kérdező kommentje:
Kedves #4 - es hozzászóló! Lécci ezt a fruktóz dolgot konkrétabban is leírni, mert én nem tudom kiszámolni, inkább úgy írd, hogy mondjuk 100 l (átlagos -fosókaszilva-) cefrébe mennyi cukrot tennél. Köszi!!!
2014. júl. 6. 08:41
10/16 anonim válasza:
Ugyan nem a 4-es vagyok, de én a cefre mennyiség 3%-ánál nem szoktam többet tenni bele, Azaz 100 l cefréhez max. 3 kg cukor. Ha minőségi pálinka a cél, akkor ne tegyél bele semennyit. Főleg az idei szilvába nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!