Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha elég mély kerti tavat ások...

Ha elég mély kerti tavat ások alapból megtelik vízzel? Vagy ez az egész mitől függ? Hogyan lesz állandó egy tó?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 27. 15:25
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
fóliát nem akarok bele!
2014. ápr. 27. 15:25
 2/14 anonim ***** válasza:
Az adott vidék talajvízviszonyaitól és talajösszetételétől is függ!
2014. ápr. 27. 15:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha leásol a talajvízszint alá, akkor igen. De ez szerintem nem elég ahhoz, hogy rendes tó legyen, mert nincs vízutánpótlás, csak a talajvíz. A rendesebb élőlényeknek nem jó, jó eséllyel valami algás-moszatos pocsolya lesz belőle, szúnyogokkal.
2014. ápr. 27. 16:03
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha fél méteren van talajvíz még nyáron is, csak akor vágj bele. Bár a kapilláris hatás mindig egy kicsit feljebb nyomja a kút vagy tó vízszintjét egy arasznyival, ha ez a szint 3 méteren kezdődik, akkor megette a fene. Ráadásul el fog mocsarasodni ha nincs vízmozgás, mivel nyilván a földed nem szimpla agyag, hanem humuszos, ami termeli az algát mint atom.
2014. ápr. 27. 17:06
 5/14 anonim ***** válasza:
Egyszerű ha nem akarsz bele foliát akkor nem lesz tavad, ennyi.
2014. ápr. 27. 17:14
 6/14 A kérdező kommentje:

És mekkora az a minimális méret, ahol már tó lesz a tó?

A talajvíz egyébként alacsonyan van, bár a pincénket nem áztatta el, így nem tudom..

2014. ápr. 27. 20:08
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, feltűnt-e bárkinek is, de a tavakat erek, patakok, folyók táplálják. Mocsár lehet belvizes helyen, ahol magas a talajvízszint, de az vagy kiszárad nyáron vagy csak leapad rendesen ha nincs egyéb utánpótlás. Hogy mekkora méret kell? Akkora, hogy a vize ne párologjon el és ne apadjon el és a felesleg is el tudjon távozni. Példa. Zala folyó - Balaton - Sió-csatorna. A Balatont még további több tucat patak táplálja a Zala mellett. Ugyanez igaz a 100 négyzetméteres pocsolyákra is. A napi természetes párolgás nyáron kb fél centiméter.
2014. ápr. 27. 21:21
 8/14 A kérdező kommentje:
Értem, sajnos itt a közelben nincs patak, esetleg kútról tudnám táplálni, a fölösleget meg öntözésre használni.
2014. ápr. 27. 21:29
 9/14 A kérdező kommentje:

De még kút sincs, annyit meg nem ér az a szaros tó, hogy ennyi pénzt, energiát költsek rá, ezért is nem akarok fóliát, plusz a természetes megoldások híve vagyok. Gondoltam ha saját emberi erőmből pár nap alatt elég nagyot és mélyre ások jó lehet, de akkor ezek szerint nem úgy van ez.

Mondjuk a bányatavakat nem tudom mi táplálja!

2014. ápr. 27. 21:30
 10/14 anonim ***** válasza:
A bányatavak piszok mélyek ám! :)
2014. ápr. 28. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!