Mi történt a spenótommal? Kép lent
Tegnap vettem észre, hogy sok pici fehér pötty, olyan porféle van a spenótom azon levelein, amik most nőnek, tehát a tőnél. Ha valaki tudja mi lehet, és a kezelést is rá, kérem ossza meg velem. Köszönöm előre is
A kép elég rossz, nem sokat lehet rajta látni.
Amennyiben ez elülsö leveleken látható fehér valamikre gondolsz, az nagy valószínüséggel üvegházi molytetü/üvegházi liszteske nevü kártevö. A legtöbb esetben a túl szárazon tartott növényeket támadja meg.
rös vízsugárral a nagy részét le lehet mosni és rendszeres öntözéssel eltünnek. Vegyszert nem használnék, mert akkor nem lehet megenni. Amennyiben most akarod fogyasztani, ezeket símán le lehet mosni a levelekröl.
Az első kép egészen biztosan lisztharmat, de valószínűleg a te fotód is. (A spenót fogékony rá.)
Az Amistar jó rá, de az ÉVI-je sajnos 14 nap.
A kén is jó rá, aminek nincs ilyen hosszú ÉVI-je, de én nem enném meg kénnel lepermetezve.
Meg van mindenféle biomódszer, de azokban én nem nagyon hiszek.
Molytetű kizárt, egyrészt a formája miatt, másrészt meg az többségében a levelek fonákán tartózkodik, nem a színén, levélnyélen meg szinte kizárt.
Tényleg elég sóderes a föld, öntözéstől felcsapódó homok is lehet. De ezt meg tudod vizsgálni, két ujjad közé szedsz valamennyit, és dörzsölgeted, a homok kemény, a lisztharmat puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!