SOS! Mi történt? Palántadőlés?
Az éven is elvetettem a virágmagjaimat (petúnia, mozaikvirág,kakastaréj, bohócvirág), ugyan úgy mint tavaly!
Már kezdenek kinőni a kis magoncok, de azt veszem észre hogy némelyik kidőlt teljesen. Mi lehet a baj?
Mindig így csinálom, de így még soha sem jártam! Ha veszek valami szert palántadőlés ellen, az még a megmaradt magoncokat megmentheti?
Ugye nem fog az össze kidőlni? Vagy egymástól elkapják?
Nem lehet hogy a földdel van baj? Vagy túlöntözted őket?
Egyébként komoly kis palánta ültetvényed van! ;)
Köszi! Hát lehet az éven, próbálok rájuk még jobban odafigyelni és nagyon megöntözöm. 2 naponta spriccelgetem.
Ez csak egy része, két ablak tele van velük :) Azt hiszem, akkor leállok a sok vízzel és meglátom mi lesz.
Palántadőlés???egymástól elkapják???
Én azt hittem nálam azért szokott ilyen lenni mert túlöntözöm és elkezd a száruk vékonyodni és rohadni
Apum nagy kertész, azt mondta hogy gombafertőzés is lehet (ami már eleve a földbe volt) vagy a nedves, túl párás közeg hatására alakult ki.
De ezen az oldalon is hasonlóról írnak:
Egyértelmű gombás fertőzés az okozója .
A talajt is fertőtleniteni kellett volna .
Legalább is ilyen vizzel beöntözni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!