Mi történt a kaktuszommal?
Ilyesmi kaktuszom van: [link]
Az a lényeg, hogy a virágai már el vannak száradva, és van összesen 4 "szára" (vagy minek hívják), amin virág van. Egy hete vettem, és mondom átültetem, ne legyen abba a műanyag bolti tartóba.
Úgy akartam, hogy oldalra döntöm, egy tálra rácsúsztatom félig, majd gyorsan át az új tartóba. De amikor oldalra döntöttem, az egyik ilyen szára, a virággal együtt, leesett.
És a helyén zöld nyálkás valami volt.
Ez életem 3. virága, előtte orchidea volt, mind a 2 tönkrement.
Most egy kaktuszt is tönkrevágtam 1 hét alatt? Vagy mivan vele? Már ennek is kaputt?
Ha most virág van rajta, az nagy valószínűséggel ráragasztott szalmarózsa. Ezeket legjobb leszedni.
A kaktuszoknak ilyenkor nem szabad szobában lenni. (Ültetni meg főleg főbenjáró bűn.) Keress valami hideg, fagymentes helyet, oda tedd. A letört részt is, csak úgy minden föld nélkül. Ne félj, nem lesz baja, nálam a telelőhelyen felejtett letört darabok másfél év után is egészségesek voltak.
Öntözni a gyökeres részt sem szabad.
Április elején tedd földbe a letört részt, és el lehet kezdeni az öntözését. Április végétől mindkettő mehet a szabadba, ha nincs fagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!