Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi történt a kaktuszommal?

Mi történt a kaktuszommal?

Figyelt kérdés

Ilyesmi kaktuszom van: [link]

Az a lényeg, hogy a virágai már el vannak száradva, és van összesen 4 "szára" (vagy minek hívják), amin virág van. Egy hete vettem, és mondom átültetem, ne legyen abba a műanyag bolti tartóba.

Úgy akartam, hogy oldalra döntöm, egy tálra rácsúsztatom félig, majd gyorsan át az új tartóba. De amikor oldalra döntöttem, az egyik ilyen szára, a virággal együtt, leesett.

És a helyén zöld nyálkás valami volt.

Ez életem 3. virága, előtte orchidea volt, mind a 2 tönkrement.

Most egy kaktuszt is tönkrevágtam 1 hét alatt? Vagy mivan vele? Már ennek is kaputt?

2013. jan. 29. 16:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem vágtad tönkre. Olvass utána a neten és ha homokos sóderos talajra állítod, gyökeret ereszt.
2013. jan. 29. 16:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha most virág van rajta, az nagy valószínűséggel ráragasztott szalmarózsa. Ezeket legjobb leszedni.

A kaktuszoknak ilyenkor nem szabad szobában lenni. (Ültetni meg főleg főbenjáró bűn.) Keress valami hideg, fagymentes helyet, oda tedd. A letört részt is, csak úgy minden föld nélkül. Ne félj, nem lesz baja, nálam a telelőhelyen felejtett letört darabok másfél év után is egészségesek voltak.

Öntözni a gyökeres részt sem szabad.

Április elején tedd földbe a letört részt, és el lehet kezdeni az öntözését. Április végétől mindkettő mehet a szabadba, ha nincs fagy.

2013. jan. 30. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!