Mi a gond a karácsonyi kaktuszommal?
Figyelt kérdés
Kb. 3éve hozott utoljára virágot, most behoztam a folyosóra, mivel eléggé lehűltek az éjszakák.. Valaki azt mondja, hogy virágzás előtt 4héttel szárazon kell tartani, valaki pedig a párásításra esküszik a virágzás előtt.. De akadnak olyanok is, akik azt mondják, hogy öntözni kell virágzás előtt is. Nálatok melyik vált be? Előre is köszönöm a válaszokat.2012. okt. 9. 02:51
1/7 anonim válasza:
nem értek a lovakhoz, viszont tudomásom szerint a kaktuszok csak és kizárólag ideális körülmények között virágzanak. csak akkor ha marhajólérzikmagukat:D teccikérteni
2/7 A kérdező kommentje:
és nálad mi az ideális körülmény?: D
2012. okt. 9. 13:44
3/7 anonim válasza:
Ó, a karácsonyi kaktusz újravirgoztatása annyira nem egyszerű, gyakorlatilag a levirágzás után el kell kezdeni a műveletet. Ekkor vidd hűvösebb helyre (10 fok körül), és csak egy héten egyszer szabad megöntözni. Március körül megjelennek az új hajtások, ekkor melegebb helyre kell vinni (15-18 fok). Fontos, hogy mindig kapjon elegendő fényt, de tűző napon megég! Ha szükségesnek látod (kinőtte a cserepét, elhasználódott a földje stb.), akkor ebben az időszakban érdemes átültetni. Lehet kapni kimondottan kaktuszföldet, de szereti a tőzeges talajkeverékeket is. Július-augusztusban megint hűvös helyre érdemes tenni, és visszafogni az öntözést. Ilyenkor lassan meg kell, hogy jelenjenek a bimbók, ekkor újra rendszeres öntözést kíván, és kéthetente tápoldatozni is érdemes. Kb. ennyi. Tudom, hogy ez pl. panelban nehezen oldható meg, de állandó hőmérsékleten nem fog virágot hozni.
4/7 anonim válasza:
Az utolsó vagyok. Bocsi, az első rész nem túl egyértelmű, ha mostanában nem virágzott: tehát december-január körül érdemes hűvösebb helyre vinni.
5/7 anonim válasza:
Bitch please! 8D Én állandó hőmérsékleten és állandó helyen tartom. (Hővös, világos, hely ahova nem tűz oda a nap, max. a hajnali órákban.)Tavaly vettem, és idén már rogyásig van bimbókkal. Azt pl nem igazán szereti, ha ide-oda van rakosgatva. Ennyit arról, hogy nem túl egyszerű virágoztatni. ;)
6/7 anonim válasza:
Ja az is fontos, hogy mikor ültetted át utoljára? Minimum két évente át kell ültetni. (Én legalábbis így szoktam.)
7/7 A kérdező kommentje:
2éve ültettem, most naponta párásítok, mert mondták, hogy akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy virágozni fog, de még semmi. :D
2012. okt. 21. 03:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!