Mi történt a szobanövényemmel?
Kép nélkül nem megy, mert többféle növényt neveznek kúszókának, legalább egy linket tegyél fel.
De jó lenne, ha a te növényedröl is tennél fel képet - az egészröl, a levelekröl közelröl, illetve azok hátsó oldaláról is, mert az alapján jobban lehet valamit mondani, mint leírás alapján.
Ha fekete alatta, akkor valószinüleg van valami kórokozó, csak pici, ha nem látod.
A levél fonákját nézd meg alaposan, erös világítással és nagyítóval.
Köszönöm válaszod. A fényképezést sajnos nem tudom megoldani, de találtam egy képet hasonló virágról. Ilyen az én kúszókám:
Egyelőre nagyítóm sincs, de erős fénynél sem látok semmi különöset. Egyre több levél szárad, a növény lankad.
Ha az egész növény lankad, akkor könnyen lehet, hogy a gyökere rohad, valószinüleg túl lett öntözve vagy tápozva.
Amit megpróbálhtatsz, hogy megmentsd, az az, hogy levágsz néhány 20-40 cm-es hajtást és ezeket vizbe téve kigyökerezteted.
Így tettem. Igazad lehet, nagyon vizes a földje. Ezt elszúrtam. Talán kigyökereznek a levágott hajtások.
Még egyszer köszönöm.
Üdvözlettel
Edit3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!