Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi történt a szobanövényemmel?

Edit3 kérdése:

Mi történt a szobanövényemmel?

Figyelt kérdés
Éveken át gyönyörű volt. Ha jól azonosítottam képek alapján, akkor kúszóka a neve. A levelei a szőlő leveléhez hasonlítanak. Alatta a polc és a parketta egyik napról a másikra tele lett apró fekete, mákszem nagyságú, vagy talán kicsivel nagyobb valamikkel. Nem látok semmilyen kártevőt magán a növényen. A levelek kezdenek száradni.
2013. aug. 25. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Kép nélkül nem megy, mert többféle növényt neveznek kúszókának, legalább egy linket tegyél fel.

De jó lenne, ha a te növényedröl is tennél fel képet - az egészröl, a levelekröl közelröl, illetve azok hátsó oldaláról is, mert az alapján jobban lehet valamit mondani, mint leírás alapján.

Ha fekete alatta, akkor valószinüleg van valami kórokozó, csak pici, ha nem látod.

A levél fonákját nézd meg alaposan, erös világítással és nagyítóval.

2013. aug. 25. 10:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod. A fényképezést sajnos nem tudom megoldani, de találtam egy képet hasonló virágról. Ilyen az én kúszókám:

[link]

Egyelőre nagyítóm sincs, de erős fénynél sem látok semmi különöset. Egyre több levél szárad, a növény lankad.

2013. aug. 26. 07:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha az egész növény lankad, akkor könnyen lehet, hogy a gyökere rohad, valószinüleg túl lett öntözve vagy tápozva.

Amit megpróbálhtatsz, hogy megmentsd, az az, hogy levágsz néhány 20-40 cm-es hajtást és ezeket vizbe téve kigyökerezteted.

2013. aug. 26. 08:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Így tettem. Igazad lehet, nagyon vizes a földje. Ezt elszúrtam. Talán kigyökereznek a levágott hajtások.

Még egyszer köszönöm.

Üdvözlettel

Edit3

2013. aug. 27. 15:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Szivesen, remélem, sikerül kigyökereztetni.
2013. aug. 27. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!