A műtrágya helyettesítheti a szerves trágyát a következő esetben?
Nem vagyok a műtrágyáért nagyon oda, de tavaly a kiskertemet nem tudtam felrotálni, így ez tavaszra maradt, a szerves trágyát sem tudtam így a föld alá "keverni".
Viszont szeretek kertészkedni. Nagy baj, ha idén elmaradt a szerves trágyázás és csak műtrágyát használok? Első körben pétisót a növények beindításához, utána Volldünger Linzet és csalántrágyát locsolás során.
A hűvösebb időt is kibíró zöldségeket már elvetettem (spenót, borsó, retkek, salátafélék, répafélék, illetve hagymafélék, ez utóbbi csoportnak nem is nagyon jó a szerves trágyázott föld).
Annyit tehetek még, hogy a következő növények alá bedolgozok némi érett, sterilizált szerves trágyát (ami ugye nagyon drága), vagy esetleg ezt ki lehet váltani műtrágyával?
Lustasággal nem lehet mit kezdeni. Talajfüggő, hogy kell-e minden évben trágyázni. Ha homokos talajod van, akkor kellene. Ellenkező esetben nem muszáj.
"(spenót, borsó, retkek, salátafélék, répafélék, illetve hagymafélék, ez utóbbi csoportnak nem is nagyon jó a szerves trágyázott föld)."
Szerintem pedig, pont ezek a növények is igényelik a szerves trágyát.
A műtrágya saját meglátásom szerint nem helyettesítheti a valódi szerves trágyát (inkább kiegészítésként adható), bár vannak akik azzal vágnak fel, hogy hosszú ideje nem adtak szerves trágyát a földjüknek. Lehet így is, csak akkor a föld szerves anyag készletét merítik ki.
:) Köszi a választ.
Két megjegyzés:
1. Ősszel külföldön voltam 3 hónapig, ezért maradt el az őszi földátforgatás.
2."hagymafélék" ---- csak erre értettem, hogy nem kell neki a szerves trágya, a többinek ilyen-olyan mennyiségben jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!