300 fa köré szeretnék csepektető rendszert kiépíteni. Mekkora kutat kell fúratnom?
Hogy érted hogy mekkorát ? Lehet az 110 lerakott cső is ,
csak jó legyen a vízhozam .Mennyi vizet szeretnél kivenni belőle naponta .A kút termelését a kivétellel össze kell hangolni .Egy kutat meg is lehet "szakitani ".Ha jó víz ér van eltalálva ,többet lehet kiszivatni .
Vezesd le a csöveket a Balatonig:D
olcsóbb lesz xddd
Hány l vizet szánsz egy fának ? Nem tudom az elképzelésedet.A kútból felszivatni a vizet egy tartályba ,majd onnét tovább nyomatni a fák felé. 500 méterre elnyomatni,nem kis teljesítmény kell.Csepektetőről beszélsz,
tehát az egész öntöző berendezésnek folyamatosan nyomás alatt kell lenni ,gondolom én .
Nem tudom milyen gyümölcs fákat ültetnél,de ezt térállást
nagyon nagynak tartom.Ezt csak diófák esetében tudnám elképzelni csak.Egyéb fáknál nem gazdaságos a hely kihasználása .A dió is csak 15-20 év után fedi le a teret .
A csöpötető rendszerhez,folyamatos nyomásra van szükség .
Ezt is be kell szabályozni .
Olvasom 38 fára osztanád.Csöpögtetéssel kevés víz jön ki,ez az öntözés időigényes is . Nem kevés cső átrendezést
igényel .Jól elfoglalod magad,abban biztos vagyok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!