Új lakóház építése esetén valóban kötelező két különböző típusú fűtési rendszert kiépíteni?
majdnem...nekem igazolni kellett, hogy az elektromos hálózat elbírja a fűtőtesteket, ha nincs gáz...
cserépkályhát biztos nem kérhetnek...
szóval két energiaszolgáltató kell...
Ez nem igaz!
Illetve a kémény sem teljesen!
Ezt önkormányzatok határozzák meg. Nálunk pl nem is kötelező, h legyen egy vegyestüzelésű kéményed, ha van egy olyan kéményed, amire a gázkazánt szokták kötni.
Tehát nem, nem kell plusz fűtést kiépíteni. Az már más tészta, hogy nem buta dolog.
Nézd, én csak azért mondtam, hogy nem buta dolog, mert mi pont így jártunk. Pontosabban úgy, hogy gázkazánnal szerettünk volna fűteni, így építkezésnél nem kértünk vegyes tüzelésűnek kéményt.
Mikor pedig meghibásodott a kazánunk nem tudtunk 2 hétig fűteni, így ott lakni sem.
Szóval, csináltattunk egy szerelt kéményt úgy 80 ezer ftból.
Természetesen kötelezni nem kötelezhetnek rá, de ha olyan településen laktok, ahol az önkormányzat megszabja a másik kéményt is, akkor nem fogjátok megkapni az engedélyeket, ha nem csináltatjátok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!