Energetikai tanusítvány kötelező ha most adom el a házam? Két földhivatalban dolgozó két különböző infót adott
Kötelező, de nincs szankció rendelve a megszegéséhez. Ha nem így lenne, akkor nem bocsátottak volna ki új EU-s direktívát, ami már szankciók hozzárendelését is kéri a tagállamoktól. Az előreláthatólag 2020 környékén lesz a magyar jogrendbe integrálva.
Az épületgépész lobbi valóban terjeszt hamis információkat, újságban olvasható, tévében is hallottam, hogy a földhivatal különben nem jegyzi be az adásvételt. Csakhogy a Földhivatal jogszabályok szerint működik, és nincs ilyen előírás/szabály hogy foglalkozzon ezzel.
Így van, ahogy az előző válaszoló is írta.
Amíg ilyen feltétel nincs az ingatlannyilvántartást szabályozó jogszabályban, addig köteles a földhivatal bejegyezni anélkül is.
Amúgy én is érdekelt leszek hamarosan ebben, úgyhogy kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!