Van egy 2 éves díszfám, a magja steril. Én mégis szeretném szaporítani, Milyen lehetőségeim vannak?
Van egy öt éves autóm, de búg. Mit cseréljek benne?
Jó lenne tudni, milyen az a díszfa, mert díszfából létezik kábé hatezernyolcszáz fajta, mind más igényekkel. Ez így elég kevés infó ahhoz, hogy használható választ lehessen adni a kérdésedre.
Baromira nem lényegtelen, mert van, amit így tudsz oltani, van, amit úgy, van, amit sehogy, van, ami dugványozhatsz, van, amit nem, van, amit bújtathatsz, van, amit nem stb... Egy biztos, most semmit nem tehetsz, leghamarabb márciusban.
A smaragd meg nem növény, hanem drágakő. Smaragdfa van, smaragdtuja stb.
Amit te kérdezel, az szövettenyésztés.
Ezt laboratóriumi körülmények közt végzik, teljesen sterilen, mert egy apró penész,vagy gombaspóra, és mehet a kukába a tenyészet. Egy ilyen labort pedig elég nehéz összeállítani otthon. Persze nem lehetetlen, én is ismerem az orchideás steril box-ot :)
A másik dolog viszont, hogy a hormonokat óriási pontossággal mérik és keverik ki, szóval ezt otthoni körülmények közt nem fogod tudni megcsinálni. Ráadásul költséges. Ha mégis próbálkoznál vele... akkor irány az ebay. Itt láttam anno növényi növekedési hormont, amikor hasonlóba akrtam belevágni, mint te.
De a fák egy részét lehet dugványozással szaporítani, csak valóban fontos lenne a fa fajtája. Mert nem mindegy, hogy alma, vagy körte... (pláne a dugványozásnál :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!