Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kertből zsebpénz? 16

Kertből zsebpénz? 16

Figyelt kérdés

Szeretném, ha lnne egy kis zsebpénzem.

Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha termesztenék valamit és eladnám.

A baj csak az, hogy nem tudom, hogy mit lenne érdemes. Mi az, amit viszonylag drágán el tudnék adni. Mivel sokat nem tudnék.

Meg hogy egyáltalán kinek, hol tudnám eladni.

Gondoltam dióra, hogy megtöröm, gombára. De egyik se tűnt igazán jónak, egy diófánk van csak, a gombát meg azt olvastam, hogy nem nagyon lehet otthon termelni.

Amúgy 16 éves vagyok, iskolába járok.

2013. szept. 22. 18:35
 1/4 anonim válasza:
Még ha egyáltalán sikerülne is értékesítened, ekkora mennyiségbe max filléreket keresnél szerintem rajta.
2013. szept. 22. 18:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezen lehet kicsit előbb kellett volna elgondolkodnod.

Én rengeteg fűszerpaprikát ültetek (a többi paprikával ellentétbe az mindig nagyon szép) és azt szoktam eladni. Az első 2 évbe hirdettem,de utána már nem kellett mert szájról szájra terjedt a dolog és jelenleg negyed annyi a termés (átlag 10 kg szárítás után)mint az igény.

Bazsalikom,majoranna,kakukkfű erdőm van kb mert hihetetlen jól érzik magukat így tavaly már azokból is pénzt csináltam.

Van egy telkünk ahol rengeteg gesztenye fa van,mivel tényleg nagyon sok ezért egy kisebb adagot hirdetve eladok és a nagyobb része meg a felvásárlóknak megy (félreértés ne essék nem vadgesztenyéről van szó). Amúgy a dió nem rossz ötlet :))) a gombával inkább ne erőlködj.

2013. szept. 22. 18:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha iskolába jársz, akkor legalább a tb fizetést megúszod egy darabig. Egy diófa nagyon lassan fordul úgy termőre, hogy pénzt is hozzon. Ráadásul relatíve nagy terület kell 1-1 fának, alatta meg nem nagyon lehet termelni semmi az árnyék miatt. Sajna az eladással lennének a gondok, nem a termesztéssel. Piacozni meg elég macerás. Esetleg ha kicsi tejfölös poharakba arasznyi fűszernövényeket nevelsz, akkor 100-150 Ft-ért el tudnál adni belőle piacokon. Nem sokan foglalkoznak vele és nem macera a tárolása, viszont az 1 négyzetméterre eső nyereség jónak mondható.
2013. szept. 22. 18:48
 4/4 2pek Danszi válasza:
körte alma a gyümölcsök főleg télen
2013. szept. 24. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!