1/21 anonim válasza:
heti 500.. de most ez hamar elment mert falun lakok és ahhoz,hogy bemenjek a barátaimhoz a buszjegy 2x225 ft
de szoktam még aprót kapni meg szülinapkor is pénzt kapok amiből van kb 15-e "tartalékom"
16L
2/21 anonim válasza:
Heti 10 db 12.5 kg-os aranyrúd.:D
Viccet félretéve én nem kapok zsebpénzt. Ha kell valami előbb utóbb sort kerítünk a megvételére.:)
De azért szüleim mindig odafigyelnek hogy legen 2-3 ezer kp-m.:D
3/21 anonim válasza:
Azért ez attól is függ, hogy mit várnak el a szülők, hogy te fizesd a zsebpénzből. Nekünk pl. a bérletet nem abból kellett kifizetni. Nálunk régen (az ezredforduló környékén volt ez aktuális) úgy volt, hogy életkor*20 Ft, de ebből csak a saját hobbikiadásokat kellett fizetni (pl. csoki, olyan játékszer, amit a szüleim nem tartottak túl hasznosnak). Most pedig a 9 éves kistesóm heti 100 vagy 200 Ft-t kap (nem tudom fejből).
4/21 anonim válasza:
"zsebpénzet"? Így a kétéves kisgyerekek beszélnek. :D
5/21 anonim válasza:
Kulon nem kapok viszont 5 okert 300 at kapok 4esre pedig kettot :)
6/21 anonim válasza:
Anyuméktól sosem kapok zsebpénzt, de pár hetente megyünk mamámékhoz, ott kapok átlagosan 1000 ft-ot, persze néha ök sem tudnak adni, hát ez van :D
7/21 anonim válasza:
Általánosban kb. heti 500-at kaptam, mire gimis lettem lett Junior kártyám, minden hónapban 5 ezret utaltak rá a szülők, 2500-at a keresztszülők és szintén 2500-öt a nagyszülők. Mikor főiskolás lettem a szüleim felemelték 20 ezerre ezt, a többiek pedig 5-5 ezerre. Otthon lakok és otthon eszek, szóval ebből a pénzből csak a piperét és a ruházkodást kell finanszíroznom, meg néha kaját veszek, ha épp nem viszek otthonról, vagy hosszabb a napom, mint amire számítottam, és megéhezek. Ezen kívül szülinapra, névnapra, karácsonyra is pénzt kapok kb. 12 éves korom óta, mert sosem tudtak értelmes ajándékot venni, arra meg felesleges volt kidobni a pénzt. Azt meg általában eltettem, és ha valami nagyobb dolog kellett (telefon, laptop pl.), abból vettem meg. Most is így van, nemrég volt születésnapom, az összeget amit kaptam nyaralásra költöttem.
8/21 anonim válasza:
Soha nem kaptam zsebpénzt senkitől, csak diákmunkával és egyetemi ösztöndíjjal lett elsőnek saját pénzem 18 éves koromtól.
20L
9/21 anonim válasza:
Nem kapok zsebpénzt mivel kolis vagyok. Vagyis de. Minden hétre kapok 3000 Ft, és amit abból megspórolok, azt meg tarthatom. Persze nem mintha sok maradna. -.-
10/21 anonim válasza:
Semennyit nem kaptam, csak szülinapra, névnapra, karácsonyra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!