Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki mennyi zsebpénzet kap?...

Ki mennyi zsebpénzet kap? Menyyi azt átlagos'zsebpénz?

Figyelt kérdés

2013. aug. 28. 12:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16%
Havi 40ezer árvasági az államtól.
2013. aug. 28. 13:21
 12/21 anonim ***** válasza:
16/F Amennyit összeszedek a nyári munkával, sose volt zsebpénzem
2013. aug. 28. 13:23
 13/21 anonim ***** válasza:
74%
én se kapok zsebpénzt, teljesen ugyanaz a helyzet mint a 2.válaszolóval. :)
2013. aug. 28. 13:30
 14/21 anonim ***** válasza:

Annyi,amennyit nyáron megkeresek!

Miért?

Kevesled a zsebpénzedet? :)

2013. aug. 28. 14:05
 15/21 anonim ***** válasza:
Én nem kapok konkrét zsebpénzt, de iskolaidőben minden nap 500 ft-ot kapok kajára (ebből szokott maradni). főiskolára járok, ott az ösztöndíjam havi 5ezer ft. a nagymamám hétvégente szokott adni 500ft-ot, illetve a helyijárat bérletemet és a külön angol óráimat a szüleim fizetik. Én diákmunkázom, ez nagyon változó, havi 10.000-35.000 ft. Ha valami fontos kell, és nincs rá pénzem, a szüleim adnak, de itt kisebb, 1-2 ezres tételekről van szó. Igazából itthon élek, szóval külön nem kell lakhatást, vagy hosszú távú utazást, +kaját fizetnem.
2013. aug. 28. 14:05
 16/21 anonim ***** válasza:
havi 10 számlára, ebből megy a reggeli is, ha nincs mit vinni itthonról. 16/L
2013. aug. 28. 14:11
 17/21 anonim ***** válasza:

Mindig volt szó arról kb 10 éves koromtól, hogy kapok zsebpénzt, kb 1-2 hónapig mindig kaptam, 500-1000 forintot havi szinten, mikor miben állapodtunk meg de ez mindig eltűnt valamiért, aztán egy év múlva került megint elő. Végül majd 18 évesen kezdtem el zsebpénzt kapni rendesen érettségi előtt, havi 20 ezret saját bankszámlámra utalva, aztán 1 évvel később az államtól a félárva ellátást, akkortól nem kaptam zsebpénzt. Viszont bérlet, pipere, kaja, egyéb szükségem van rá dolgokat ebből finanszíroztam. Csak a lakhatásra és a telefonszámlámra nem kellett költenem, mert itthon laktam. Most elköltözöm, megint fogok havi 20 ezret kapni, édesanyám ennyivel tudja támogatni, hogy felköltözöm pestre msc miatt, húgom is ennyit kap pluszban.

23 L

2013. aug. 28. 14:28
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem 16 éves a lányom, és a csp a számlájára megy, az az övé.

Én fizetem a bérletét, sulit, kaját, , telefont, öltöztetem (nem, nem azért, mert gazdag vagyok, ápolónői és mentős fizetésből megy).

Ő meg a többit. Vagyis a második pár szandál,mert az első nem illik mindenhez, az ő dolga, ha megveszi, megveszi. Barátnőknek ajándék, közös sütés-főzés a lányokkal, teázások, néhanapján mekis lélekápolás, az mind az ő dolga.

ÉS nem költ el többet havonta 4-5 ezernél, a többi szépen gyűlik. És el akart menni idén a SZIN-re, ezért hat hetet dolgozott is, mert azt mondta, erre ő akarja megkeresni a pénzt.

Nyilván van, akinek a csp-ra is szüksége van a mindennapokhoz, és meg is értem. Viszont engem nem tanítottak meg a szüleim gazdálkodni a pénzemmel, és felnőttként, családanyaként kellett megtanulnom, néha pofonok árán. Szóval én fontosnak tartom, hogy annyit kapjon, amiből marad is. :)

2013. aug. 28. 14:36
 19/21 anonim ***** válasza:

Nálunk így működik!

Az alap heti 10 ezer a gyereknek.De ehhez van hozzátoldás, és levonás is, ez mind a tanulmányi átlagtól függ.

havi átleg van számolva a kapott jegyekből, ha ez az átlag 3,8 alá megy, ő fizet, minden tized után 2000 ft-ot.

ha fölötte van az átlagnak, akkor tizedenként 1000 ft.

Amíg nem szokta meg ezt a rendszert, addig volt, hogy hitelbe törlesztett a rossz tanulmányi átlaga miatt, majd mikor ráeszmélt hogy miről is szól ez, látványosan elkezdett javulni.

4es alatt sose nincs az átlaga, pedig középiskolás, egyetemre készül.

2013. aug. 28. 18:23
 20/21 anonim ***** válasza:
Én már 20 vagyok, de úgy szoktam, hogyha szülőktől kell vagy szeretnék pénzt kérni valamire, vagy összegyűjtögetni, akkor segítek a könyvelésben:) Amúgy is adnának, de így nekem jobb érzés, hogy valami hasznosat is tudok tenni, meg hát nem nagy összegekről van szó. Bár az én esetemben konkrét zsebpénzről nem beszélhetünk már. Régebben amit szülinapra, stb kaptam, azt osztottam be egész évben, vagy néha kértem tőlük, de az nagyon ritka volt, 1-2 évente 1x. Ha valami apróságot szerettem volna (pl újság, vagy 1-1 sminkszer) azt megvettük.
2013. aug. 28. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!