Annyi,amennyit nyáron megkeresek!
Miért?
Kevesled a zsebpénzedet? :)
Mindig volt szó arról kb 10 éves koromtól, hogy kapok zsebpénzt, kb 1-2 hónapig mindig kaptam, 500-1000 forintot havi szinten, mikor miben állapodtunk meg de ez mindig eltűnt valamiért, aztán egy év múlva került megint elő. Végül majd 18 évesen kezdtem el zsebpénzt kapni rendesen érettségi előtt, havi 20 ezret saját bankszámlámra utalva, aztán 1 évvel később az államtól a félárva ellátást, akkortól nem kaptam zsebpénzt. Viszont bérlet, pipere, kaja, egyéb szükségem van rá dolgokat ebből finanszíroztam. Csak a lakhatásra és a telefonszámlámra nem kellett költenem, mert itthon laktam. Most elköltözöm, megint fogok havi 20 ezret kapni, édesanyám ennyivel tudja támogatni, hogy felköltözöm pestre msc miatt, húgom is ennyit kap pluszban.
23 L
Nekem 16 éves a lányom, és a csp a számlájára megy, az az övé.
Én fizetem a bérletét, sulit, kaját, , telefont, öltöztetem (nem, nem azért, mert gazdag vagyok, ápolónői és mentős fizetésből megy).
Ő meg a többit. Vagyis a második pár szandál,mert az első nem illik mindenhez, az ő dolga, ha megveszi, megveszi. Barátnőknek ajándék, közös sütés-főzés a lányokkal, teázások, néhanapján mekis lélekápolás, az mind az ő dolga.
ÉS nem költ el többet havonta 4-5 ezernél, a többi szépen gyűlik. És el akart menni idén a SZIN-re, ezért hat hetet dolgozott is, mert azt mondta, erre ő akarja megkeresni a pénzt.
Nyilván van, akinek a csp-ra is szüksége van a mindennapokhoz, és meg is értem. Viszont engem nem tanítottak meg a szüleim gazdálkodni a pénzemmel, és felnőttként, családanyaként kellett megtanulnom, néha pofonok árán. Szóval én fontosnak tartom, hogy annyit kapjon, amiből marad is. :)
Nálunk így működik!
Az alap heti 10 ezer a gyereknek.De ehhez van hozzátoldás, és levonás is, ez mind a tanulmányi átlagtól függ.
havi átleg van számolva a kapott jegyekből, ha ez az átlag 3,8 alá megy, ő fizet, minden tized után 2000 ft-ot.
ha fölötte van az átlagnak, akkor tizedenként 1000 ft.
Amíg nem szokta meg ezt a rendszert, addig volt, hogy hitelbe törlesztett a rossz tanulmányi átlaga miatt, majd mikor ráeszmélt hogy miről is szól ez, látványosan elkezdett javulni.
4es alatt sose nincs az átlaga, pedig középiskolás, egyetemre készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!